Ο Ομπάμα απαντά στο πώς είναι τόσο ήρεμος όταν ξέρει πώς ο Τράμπ είναι ο επόμενος πρόεδρος

21/11/16 • 20:46 | UPD 21/11/16 • 22:11

Την εξήγησή του για το πώς παραμένει ψύχραιμος ενώ γνωρίζει πως θα τον διαδεχθεί ο Ντόναλντ Τράμπ, έδωσε ο Μπαράκ Ομπαμα.

Πολλοί Αμερικανοί περίμεναν από τον Μπαράκ Ομπάμα να δείξει κάποιο συναίσθημα, κάτι που να αντικατοπτρίζει τη δική του αγωνία, ωστόσο ο ίδιος μιλώντας στο New Yorker δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι κάτι αποτελεί το τέλος του κόσμου, μέχρι να έρθει το τέλος του κόσμου».

Ο δημοσιογράφος τον πίεσε, προσπαθώντας να τον κάνει να αντιδράσει, απέναντι στην προοπτική ότι πιθανόν ένας «celebrity» πρόεδρος να καταστρέψει όλη τη δουλειά που ο ίδιος έκανε τα τελευταία χρόνια. Ομως, ο Ομπάμα επέμεινε ότι η ηρεμία που δείχνει δεν είναι προσποιητή. «Η βασική αισιοδοξία που δείχνω δημόσια ως πρόεδρος, είναι πραγματική», τόνισε.

«Αυτό έμαθα στις κόρες μου. Έτσι αντιδρώ με φίλους και αγνώστους. Ειλικρινά, δεν υποθέτω το χειρότερο, γιατί έχω δει το καλύτερο τόσες φορές», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οπότε, είναι λάθος να σκέφτεται ο κόσμος ότι διαρκώς δαγκώνω τη γλώσσα μου και ότι κάτω από αυτή την ήρεμη χαβανέζικη εξωτερική εικόνα υπάρχει θυμός. Δεν είμαι τόσο καλός ηθοποιός», τόνισε ακόμη ο Ομπάμα.

Τέλος, πιστεύει ότι έχει μάθει τόσα πολλά τα τελευταία οχτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο που, αν μπορούσε να εκλεγεί για τρίτη φορά, θα ήταν καλύτερος πρόεδρος από ποτέ.