Στους 146 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

21/11/16 • 16:10 | UPD 21/11/16 • 16:10

Οι ομάδες διάσωσης τερμάτισαν τις επιχειρήσεις έρευνας στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες στη βόρεια Ινδία και προκάλεσε 146 θανάτους.

Τα 14 βαγόνια της ταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιντόρε-Πάτνα εκτροχιάστηκαν την Κυριακή (χθες) γύρω στις 03:00 τοπική ώρα (23:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) σε αγροτική περιοχή στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την ώρα που οι περισσότεροι επιβάτες κοιμόντουσαν.

«Ανασύραμε άλλα οκτώ πτώματα σήμερα και οι επιχειρήσεις έρευνας σταμάτησαν το μεσημέρι. Δεν υπάρχει πλέον ελπίδα να βρεθούν επιζώντες», δήλωσε ο Ανίλ Σεκάουατ, εκπρόσωπος των διασωστών.

Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων οι διασώστες εργάστηκαν σκληρά για δύο ημέρες και μία νύχτα στην προσπάθεια να βρουν επιζώντες μέσα στα βαγόνια που κάηκαν από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη σύγκρουση.

«Εκατόν σαράντα έξι άνθρωποι είναι νεκροί, 145 άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σημείο του δυστυχήματος και ένας υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βιτζάι Κουμάρ, εκπρόσωπος των ινδικών σιδηροδρόμων.

Περίπου 180 άνθρωποι νοσηλεύονται, από τους οποίους 60 σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε.