Η πρώτη της συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της

Μέρκελ: Δεν είμαι ένα μισοπεθαμένο ερείπιο

21/11/16 • 12:23 | UPD 21/11/16 • 12:23

«Δεν θέλω να είμαι τότε ένα μισοπεθαμένο ερείπιο και κοιτάζοντας τον καθρέφτη βρίσκω ότι δεν είμαι ακόμα», τόνισε η Ανγκελα Μέρκελ στην πρώτη της συνέντευξη μετα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητά της για την καγκελαρία της Γερμανίας.

Μιλώντας στοραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD τόνισε πως: «Διανύουμε δύσκολους καιρούς. Αυτό έπαιξε για μένα ένα ρόλο στο να είμαι και πάλι υποψήφια καγκελάριος. Είμαι μέρος της λύσης του προσφυγικού και είμαι το ίδιο λαός όσο και άλλοι, όχι μόνο το AfD.  Εθεσε στον εαυτό μου πολλά ερωτήματα «Μπορείς να δώσεις στη χώρα σου κάτι ακόμα; Επαρκούν οι δυνάμεις σου να το κάνεις; ή μήπως δεν μπορείς; Τώρα όμως χαίρεται που μπορεί να πει “ναι, θα συμμετάσχω ξανά σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα».

Αναφερόμενη στην εξωτερική πολιτική είπε: «Διανύουμε δύσκολους καιρούς. Αυτό έπαιξε για μένα ένα ρόλο. Δεν μπορώ απλώς να πει πως όλα αυτά είναι για μένα πολύ περίπλοκα, δεδομένου ότι μπορώ να συνεισφέρω σε αρκετά θέματα, ώστε να καταστήσω σαφές ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας. Το ερώτημα είναι τι μπορώ να δώσω εγώ στη χώρα. Εκείνο το οποίο μου έδωσε την ώθηση είναι το γεγονός ότι είμαι σίγουρη ότι έλαβα την απόφαση έχοντας πλήρη επίγνωση και συνείδηση της απόφασής μου».