Τι δουλειά είχε η Ιβάνκα στην συνάντηση του Τράμπ με τον Σίνζο Άμπε;

18/11/16 • 16:05 | UPD 18/11/16 • 16:53

Παρούσα στην συνάντηση του Ντόναλντ Τράμπ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε την Πέμπτη το βράδυ, ήταν η κόρη του νεοεκλεγέντα προέδρου.

Σε μια από τις φωτογραφίες εμφανίζεται η Ιβάνκα καθισμένη σε μια πολυθρόνα απέναντι από τον Τραμπ και τον Άμπε να μιλά. Σε μια άλλη βρίσκεται όρθια στο πλάι του συζύγου της, του επιχειρηματία Τζάρεντ Κούσνερ, ενώ παρών είναι και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ο οποίος συνομίλησε χθες επί περισσότερο από μία ώρα με τον Τραμπ.

Η παρουσία της Ιβάνκα σε αυτή την συνάντηση δεν δικαιολογείται επισήμως, ενώ δεν είναι γνωστό αν ήταν παρούσα στη διάρκεια όλης της συνάντησης του Τραμπ με τον Άμπε, ή μόνο για ένα μέρος αυτής.

Όπως και οι αδελφοί της Έρικ και Ντόναλντ ο νεότερος, η Ιβάνκα αποτελεί μέλος της μεταβατικής ομάδας του Τραμπ. Σε αυτή την ομάδα συμμετέχει και ο Κούσνερ, ο οποίος ασκεί ολοένα και πιο μεγάλη επιρροή στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, αν και παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Είναι σπάνιο να βλέπουμε ένα μέλος της οικογένειας να παρίσταται στην πρώτη συνάντηση μεταξύ δύο ηγετών, ακόμη κι αν αυτή είναι ανεπίσημη, όμως δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη που (η Ιβάνκα) εμπλέκεται στην πολιτική. Όπως και να έχει αυτό είναι το στυλ του Τραμπ», σχολίασε ο Γιοσινόμπου Γιαμαμότο, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο Νιιγκάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ιαπωνικών ταμπλόιντ, η Ιβάνκα ενδέχεται να οριστεί πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, μια θέση που αυτή τη στιγμή κατέχει η Κάρολαϊν Κένεντι, κόρη του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζ. Φ. Κένεντι.

«Η πιθανότητα η Ιβάνκα να αναλάβει τη θέση αυτή δεν είναι μηδενική, όμως είναι πολύ νωρίς για να το πούμε», σχολίασε ο Γιαμαμότο.

ivanka-sinzo3-1300

ivanka-sinzo2-1300