Για τηλεφώνημα-φάρσα στον Ποροσένκο κατηγορεί η Ουκρανία την Ρωσία

17/11/16 • 20:31 | UPD 17/11/16 • 20:31

Η Ουκρανία κατηγόρησε την Πέμπτη τις ρωσικές υπηρεσίες ασφάλειας ότι οργάνωσαν τηλεφώνημα – φάρσα στον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, στο οποίο κάποιος προσποιήθηκε ότι ήταν ο πρόεδρος του Κιργιστάν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το γραφείο του κ. Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Κιργιστάν Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεφ, για να εκδώσει λίγο αργότερα διορθωτική ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι καμία επικοινωνία δεν πραγματοποιήθηκε.

Αρχείο της ηχογραφημένης τηλεφωνικής επικοινωνίας δημοσιεύτηκε ακολούθως στο Διαδίκτυο, ωστόσο το Κίεβο τονίζει ότι μέρη της συζήτησης όπου ο κ. Ποροσένκο επικρίνει την Ρωσία τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν είχαν αφαιρεθεί.

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι αυτοαποκαλούμενοι φαρσέρ περίμεναν τόσο πολύ. Παραποιούσαν το αρχείο της ηχογραφημένης συνομιλίας και έπρεπε να περιμένουν ακόμη περισσότερο για να πάρουν την έγκριση από τους προϊσταμένους τους στο Κρεμλίνο και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB)», τόνισε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Προεδρίας Σβιατοσλάβ Τσεγκόλκο.

«Η FSB κατασκεύασε προϊόν το οποίο προοριζόταν για το ρωσικό κοινό», υπογράμμισε στην ανακοίνωση του ο κ. Τσεγκόλκο, ενώ τόνισε ότι αξιωματούχοι στο υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων του Κιργιστάν βοήθησαν τους φαρσέρ.

Copy link
Powered by Social Snap