Τουλάχιστον τριάντα νεκροί Τζιχαντιστές από Ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Συρία

17/11/16 • 16:12 | UPD 17/11/16 • 16:12

Τουλάχιστον 30 νεκροί είναι οι απώλειες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Φάτεχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο αλ Νόσρα), μετά από Ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου για πρώτη φορά στην Ιντλίμπ, από βομβαρδιστικά- καταδιωκτικά Su-33 που απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», το οποίο έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα στα ανοικτά των συριακών ακτών στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Ίγκορ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπο του υπουργείου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από διάφορες πηγές, τουλάχιστον 30 τρομοκράτες σκοτώθηκαν» σε αυτούς τους βομβαρδισμούς, επεσήμανε ο Κονατσένκοφ.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται επικεφαλής των τζιχαντιστών που ήταν αρμόδιοι «για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή νέας επίθεσης στο Χαλέπι», διευκρίνισε ο ίδιος.

Η επαρχία Ιντίμπ είναι προπύργιο του Τζάιχ αλ Φάταχ (Κατακτητικός Στρατός), ενός συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν ισλαμιστές αντάρτες και τζιχαντιστές του Φάτεχ αλ Σαμ.