«ΑΚΥΡΟ» ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

«Όχι» από τη Γερμανία στις προτροπές Ομπάμα για το χρέος

16/11/16 • 15:32 | UPD 16/11/16 • 16:16

Ξεκάθαρο «όχι» του Βερολίνου στις χθεσινές προτροπές του Aμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας και μετά από σχετική ερώτηση του ανταποκριτή του CNN Greece, Παντελή Βαλασόπουλου ο κ. Ζάιμπερτ ξεκαθάρισε ότι τόσο το Βερολίνο όσο και οι υπόλοιποι Eυρωπαίοι παραμένουν σταθεροί στην απόφαση του Eurogroup τον προηγούμενο Μάιο σύμφωνα με την οποία η συζήτηση για διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει μόνο με την ολοκλήρωση των ελληνικών υποχρεώσεων για το δεύτερο πρόγραμμα και σίγουρα όχι πριν το 2018.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απάντηση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ο οποίος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάτι νεότερο για το ελληνικό χρέος».

Το Βερολίνο, πάντως, είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον αμερικανό Πρόεδρο ο οποίος φτάνει σήμερα το απόγευμα στη γερμανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης με την Άνγκελα Μέρκελ ενώ ιδιαιτέρως σημαντική θεωρείται η αυριανή συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν και ο Τερέσα Μέι, Φρανσουά Ολάντ, Μαριάνο Ραχόι και Ματτέο Ρέντζι.