Συναγερμός στην Γερμανία – Σε εξέλιξη τεράστια αντιτρομοκρατική επιχείρηση

15/11/16 • 11:06 | UPD 15/11/16 • 11:06

Η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε μια επιχείρηση εναντίον τεμενών, διαμερισμάτων και γραφείων σε δέκα γερμανικά κρατίδια σήμερα, αφού η κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου οργάνωση την οποία κατηγορεί ότι προσπαθεί να στρατολογήσει μαχητές για το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου χαρακτήρισε την «Πραγματική Θρησκεία» (DWR) ως μια οργάνωση που στρατολογεί μαχητές για το ΙΚ, αν και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχεδίαζε επιθέσεις.

Επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο Ιμπραήμ Αμπού Νάγκι ένας αυτοαποκαλούμενος ιεροκήρυκας ο οποίος γεννήθηκε το 1964 σε έναν καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων και θεωρείται ένας από τους κύριους σαλαφιστές στη Γερμανία.

Η οργάνωση προχωρά στη διανομή κορανίων μέσω μιας δράσης με το σύνθημα «Διάβασε!», την οποία οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει «το πιο ισχυρό δίκτυο των ακραίων σαλαφιστών» και τον Αμπού Νάγκι έναν από τους δέκα πιο σημαντικούς στρατολόγους των σαλαφιστών στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ένας στους πέντε ανθρώπους που έφυγαν από τη Γερμανία για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ είχε σχέση με τη δράση του «Διάβασε!».

«Το μήνυμα προς τους ακραίους ισλαμιστές είναι ξεκάθαρο: δεν ανεχόμαστε φανατικούς που προσπαθούν να ριζοσπαστικοποιήσουν νεαρούς και να τους στείλουν να πολεμήσουν στη τζιχάντ», δήλωσε ο Πέτερ Μπόιτ υπουργός Εσωτερικών της Έσσης, όπου πραγματοποιήθηκαν κάποιες από τις επιδρομές.

«Με την απαγόρευση της οργάνωσης εξαλείφθηκε μια μεγάλη πηγή ριζοσπαστικοποίησης σε όλη τη χώρα. Όσοι διασπείρουν μηνύματα μίσους δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την ανεξιθρησκεία», πρόσθεσε.