Επιμένει για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικο

Τρία εκατομμύρια μετανάστες προτίθεται να απελάσει ο Ντόναλντ Τράμπ μόλις αναλάβει

13/11/16 • 18:57 | UPD 13/11/16 • 19:40

Τρία εκατομμύρια απελάσεις θα είναι το «καλημέρα» του Ντόναλντ Τραμπ με το που αναλάβει καθήκοντα όπως δήλωσε ο ίδιος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο νέος πλανητάρχης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «60 minutes» του τηλεοπτικού δικτύου «CBS» και φάνηκε να επιμένει στην σκληρή γραμμή ενάντια στους μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά, όπως επίσης και στο χτίσιμο τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τράμπ ανέφερε πως θα ελεγχθεί κάθε μετανάστης για κάθε είδους παραβάσεις, με τον ίδιο να εκτιμά πως αυτό θα σημαίνει περίπου 2-3 εκατομμύρια απελάσεις.

Tόνισε πως αφότου τα σύνορα είναι πια ασφαλή, οι αξιωματούχοι μετανάστευσης θα αρχίσουν με «αποφασιστικότητα» να ασχολούνται με τους υπόλοιπους παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ και τον καθορισμό τους ως προς το στάτους παραμονής.

Ερωτηθείς εάν πραγματικά σχεδιάζει να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού -μια πρόταση που υπηρέτησε ως κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας του- ο Τραμπ είπε «Ναι». Σε ορισμένες περιοχές, ο Τραμπ είπε πως ενδεχομένως θα υπάρξουν «φράκτες», όμως, επέμεινε ότι «ένα τείχος είναι πιο ενδεδειγμένο». «Είμαι πολύ καλός σε αυτό, αυτό που ονομάζουμε «κατασκευές»», σχολίασε με ειρωνική διάθεση ο νέος πρόεδρος.

Παράλληλα άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατηρήσει κάποιες διατάξεις του νόμου για την υγεία, του αποκαλούμενου «Obamacare».

Copy link
Powered by Social Snap