Βερολίνο: Ο Τραμπ θα συνεχίσει την ίδια εξωτερική πολιτική

12/11/16 • 21:44 | UPD 12/11/16 • 21:44

O προϊστάμενος της καγκελαρίας και υπουργός Ειδικών Καθηκόντων Πέτερ Αλτμάιερ δεν αναμένει κάποια απροσδόκητη αλλαγή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ:

«Νομίζω ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραμείνουν διεθνής παίκτης», είπε σε εκδήλωση επιχειρηματιών στο Ντούισμπουργκ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Rheinische Post. Σύμφωνα δε με την εμπειρία του, «στο τέλος όλοι οι πρόεδροι ακολουθούν την «επικρατούσα τάση» της εξωτερικής πολιτικής».

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός προέβλεψε ότι «στην εξωτερική πολιτική θα υπάρξει συνέχεια σε πάρα πολλά θέματα». Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάμπολλοι σημαντικοί θεσμοί μέσα στο στρατό, στις μυστικές υπηρεσίες, στο υπουργείο Εξωτερικών, οι οποίοι θα πουν στον νέο πρόεδρο τι πρέπει να κάνει.

Ο Πέτερ Αλτμάιερ εκτιμά επίσης ότι στις συζητήσεις τις οποίες θα κάνει με την ομάδα του, όταν αυτή συγκροτηθεί, ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει ότι η συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ μπορεί να συνεχιστεί όπως έχει.

Η εφαρμογή πάντως της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας ΤΤΙΡ τα επόμενα χρόνια είναι μη ρεαλιστική: «Θα απαιτηθεί χρόνος ώσπου να προχωρήσει», όπως είπε χαρακτηριστικά. Η γερμανική κυβέρνηση όμως παραμένει σταθερή στο θέμα της εφαρμογής της, τόνισε ο κ. Αλτμάιερ, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας του Ντίσελντορφ.

Copy link
Powered by Social Snap