Άγαρμπος τουρίστας διέλυσε άγαλμα του αρχάγγελου Μιχαήλ σε μουσείο, προσπαθώντας να βγάλει selfie! [εικόνα]

11/11/16 • 13:53 | UPD 11/11/16 • 13:53

Ο Μέρφι θα το έθετε κάπως έτσι: Όταν κάτι εύθραυστο πέσει κάτω, αυτό θα συμβεί με τέτοιον τρόπο ώστε η ζημιά που θα του προκληθεί να είναι ανεπανόρθωτη!

Ακολουθώντας λοιπόν πιστά αυτόν τον άτυπο νόμο του Μέρφι, ένας αδέξιος τουρίστας, στην προσπάθειά του να βγάλει την τέλεια selfie έριξε στο δάπεδο και κατέστρεψε ένα άγαλμα του 18ου αιώνα προκαλώντας την απόγνωση και την οργή των ιθυνόντων του Εθνικού Μουσείου Αρχαίας Τέχνης στη Λισαβόνα!

Το άγαλμα που απεικόνιζε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ έπεσε στο πάτωμα και κομματιάστηκε, ενώ οι ειδικοί του Μουσείου δήλωσαν ότι η ζημιά που έγινε είναι αδύνατον να διορθωθεί.

Ο Βραζιλιάνος τουρίστας γλίτωσε μόλις με μερικές εκδορές, ωστόσο το άγαλμα υπέστη σοβαρές ζημιές, με τον υποδιευθυντή του μουσείου, Χοσέ Αλμπέρτο Σεάμπρα Καρβάλιο, να δηλώνει πως, παρόλο που δουλεύει για χρόνια στο μουσείο, δεν μπορεί να θυμηθεί ανάλογο περιστατικό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Bored Panda, η αποκατάσταση του αγάλματος θεωρείται δύσκολη, ωστόσο το προσωπικό του μουσείου εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Το μουσείο διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο τουρίστας θα κληθεί να καταβάλει κάποια αποζημίωση.

saint_michael_1