Βρετανός… ελεύθερος σκοπευτής ακινητοποίησε ταχύπλοο με κοκαΐνη με βολές από ελικόπτερο! [εικόνες]

11/11/16 • 13:36 | UPD 11/11/16 • 13:36

Ένας μοντέρνος Robbin Hood!

Πολεμικό πλοίο της Μ. Βρετανίας κατόρθωσε να αναχαιτίσει ταχύπλοο που μετέφερε κοκαΐνη αξίας 40 εκατ. λιρών, μετά από εξάωρη καταδίωξη στην Καραϊβική.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Sky News (αλλά και άλλων βρετανικών μέσων), το RFA Wave Knight (υπάγεται στο RFA- Royal Fleet Auxiliary, τον βοηθητικό στόλο του Βασιλικού Ναυτικού) ανέλαβε δράση μετά τον εντοπισμού ύποπτου ταχύπλοου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Πουέρτο Ρίκο και τη Βενεζουέλα την Πέμπτη. Στο πλαίσιο της καταδίωξης αυτής, στον αέρα βρέθηκε το ελικόπτερο Lynx του σκάφους, στο οποίο βρισκόταν και ελεύθερος σκοπευτής των Βασιλικών Πεζοναυτών.

RFA Wave Knight, drugs, drugs intercept, trafficking, Caribbean, drugs bust

Ο εν λόγω ελεύθερος σκοπευτής έριξε προειδοποιητικές βολές και, αφού αυτές αγνοήθηκαν, συνέχισε με τα πυρά, αχρηστεύοντας τους κινητήρες του σκάφους, ενώ αυτό ήταν εν κινήσει, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή σκοπευτική ικανότητα, όπως φαίνεται από το ότι κατάφερε κάτι τέτοιο ενώ ήταν σε ελικόπτερο εν πτήσει!

RFA Wave Knight, drugs, drugs intercept, trafficking, Caribbean, drugs bust

Το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και επιβιβάστηκε σε αυτό η ακτοφυλακή των ΗΠΑ, η οποία κατάσχεσε 350 κιλά κοκαΐνης. Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού είπε πως τα ναρκωτικά θα είχαν αξία 14 εκατ. λίρες εάν είχαν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αξίζει να σημειωθεί πως, πριν οι άνδρες της ακτοφυλακής επιβιβαστούν στο σκάφος, το πλήρωμά του έριξε στη θάλασσα και άλλη κοκαΐνη, 650 περίπου κιλών, που θεωρείται πως ήταν αξίας άλλων 26 εκατ. λιρών.