Η Κούβα ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις μετά την νίκη του Τραμπ

10/11/16 • 14:06 | UPD 10/11/16 • 14:06

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στις ΗΠΑ η Κούβα ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει πενθήμερη στρατιωτική άσκηση.

Η στρατιωτική άσκηση  θα προετοιμάσει το στράτευμα για «ένα μεγάλο εύρος εχθρικών ενεργειών», όπως η ίδια η κυβέρνηση ανακοίνωσε.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters η ανακοίνωση έγινε με κόκκινα γράμματα στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας.

Στις ασκήσεις περιλαμβάνονται η «μετακίνηση του στρατεύματος, πολεμικού εξοπλισμού, υπερπτήσεις και εκρήξεις στις περιπτώσεις όπου χρειάζονται», σημείωνε η εφημερίδα. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες στρατιωτικές ασκήσεις είναι καθιερωμένες στην Κούβα από τη δεκαετία του 1980 και έκτοτε έχουν διεξαχθεί επτά φορές και πιο συγκεκριμένα σε περιόδους κατά τις οποίες οι σχέσεις της Κούβας και των ΗΠΑ ήταν τεταμένες.

Να σημειώσουμε, πως η κυβέρνηση της Κούβας δεν συνδέει επίσημα την απόφασή της να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, ο ίδιος είχε ορκιστεί προεκλογικά να μην συνεχίσει την πολιτική Ομπάμα για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, μόνο στην περίπτωση που ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, δώσει μεγαλύτερη πολιτική ελευθερία στους πολίτες.