Ο οδηγός επιβίωσης του Μάικλ Μουρ μετά τη νίκη του Τραμπ

10/11/16 • 11:27 | UPD 10/11/16 • 11:52

Ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, που ήταν από τους λίγους που είχαν προβλέψει τη νίκη του Τραμπ εδώ και πολλούς μήνες έγραψε έναν απολαυστικό «οδηγό επιβίωσης», με τα βασικά πράγματα που πρέπει να γίνουν μετά τα αποτελέσματα της 8ης Νοεμβρίου.

Αναλυτικά:

1. Πρέπει να κυριαρχήσουμε στο Δημοκρατικό κόμμα και να το επιστρέψουμε στους πολίτες. Μας απογοήτευσαν οικτρά.

2. Να απολύσουμε όλους τους μάντεις, δημοσκόπους και γενικά οποιονδήποτε από τα ΜΜΕ που είχε κολλήσει στην άποψή του, και παρουσίαζε έναν έτοιμο μονόλογο, αρνούμενος να αποδεχθεί ή να αναγνωρίσει τι πραγματικά συνέβαινε. Οι ίδιοι μας λένε σήμερα να «γεφυρώσουμε το χάσμα». Σε λίγο θα βρουν κάποια άλλη βλακεία να μας πουν. Κλείστε τους.

3. Οποιοσδήποτε Δημοκρατικός του Κογκρέσου που δεν ξύπνησε σήμερα έτοιμος να πολεμήσει με νύχια και με δόντια απέναντι στους Ρεπουμπλικάνους κάθε μέρα όπως έκαναν εκείνοι στον Ομπάμα για 8 χρόνια, πρέπει να κάνει στην άκρη και να αφήσει εμάς τους υπόλοιπους που ξέρουμε πως λειτουργεί το πράγμα να δείξουμε τον δρόμο, και να σταματήσουμε εγκαίρως την κακία και την τρέλα που πρόκειται να ξεκινήσει.

4. Πρέπει όλοι να σταματήσουμε να δηλώνουμε «σοκαρισμένοι». Αυτό που εννοείτε προφανώς είναι πως βρισκόσασταν μέσα σε μια φούσκα και δεν αντιλαμβανόσασταν την απόγνωση των συμπολιτών σας. Χρόνια συσσωρευμένου θυμού απέναντι στα κόμματα που τους αγνοούσαν και στο σύστημα. Η νίκη Τραμπ δεν είναι έκπληξη. Και δεν ήταν ποτέ αστείο. Το ότι τον αντιμετωπίζαμε ως τέτοιο μόνο τον ενδυνάμωνε.

5. Πρέπει να λέτε αυτή την πρόταση σε όποιον συναντάτε σήμερα: «Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε στα νούμερα! Κέρδισε τις περισσότερες ψήφους». Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας προτίμησε τη Χίλαρι έναντι του Τραμπ. Τέλος. Γεγονός. Αν ξυπνήσατε σήμερα πιστεύοντας πως ζείτε σε μια ξοφλημένη χώρα, κάνετε λάθος. Οι συμπολίτες σας ψήφισαν Χίλαρι, όχι Τραμπ. Ο μόνος λόγος που ο Τραμπ είναι πρόεδρος είναι ένας γελοίος, τρελός, ανεξήγητος θεσμός του 18ου αιώνα που ονομάζεται «Εκλεκτορικό Κολλέγιο». Μέχρι να το αλλάξουμε αυτό θα έχουμε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που ψηφίζουμε.

Ας προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά μέχρι σήμερα το μεσημέρι.