«Προσφυγιά» σε Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία ψάχνουν οι Αμερικανοί μετά την εκλογή του Τραμπ [βίντεο]

10/11/16 • 10:06 | UPD 10/11/16 • 10:06

Όπου φύγει φύγει είναι αρκετοί Αμερικανοί μετά την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία της χώρας με πιθανότερους προορισμούς τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Την ώρα που σχεδόν όλη την Τετάρτη η ιστοσελίδα της υπηρεσίας μετανάστευσης του Καναδά είχε «πέσει» λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, όπως δήλωσε στο Reuters, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, τεράστια αύξηση παρατηρήθηκε και στην παρόμοια ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας.

Τις τελευταίες 24 ώρες η ιστοσελίδα δέχθηκε 56.300 επισκέπψεις από τις ΗΠΑ ενώ μέχρι και πριν την εκλογή Τραμπ δεχόταν καθημερινά περίπου 2.300 επισκέψεις από Αμερικανούς κατά μέσο όρο.

Παράλληλα περισσότεροι από 7.000 Αμερικανοί δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να μεταναστεύσουν στη Νέα Ζηλανδία, αριθμός διπλάσιος από αυτόν που καταγράφεται σε μηνιαία βάση.

Όπως παρατηρεί ο Guardian παρόμοια αύξηση στην ίδια υπηρεσία σημειώθηκε από Βρετανούς τους μήνες μετά το Brexit καθώς η χώρα θεωρείται από τους Βρετανούς ως ιδανική λύση λόγω της κοινής πολιτισμικής ιστορίας της Νέας Ζηλανδίας με τη Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η ιστοσελίδα New Zealand Now που περιέχει χρηστικές πληροφορίες για τη ζωή στη Νέα Ζηλανδία το τελευταίο 24ωρο δέχθηκε 70.500 επισκέψεις από τις ΗΠΑ, 69.000 περισσότερες, δηλαδή, από όσες δέχεται σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε για τις αμερικανικές εκλογές στο EleftherosTypos.gr κάνοντας κλικ στην σημαία!

amerikanikes-ekloges-apoetelesmata-1300