Ομπάμα: Στηρίζουμε τον Τραμπ για την επιτυχή ηγεσία της χώρας [βίντεο]

09/11/16 • 20:18 | UPD 09/11/16 • 20:18

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο απερχόμενος Πρόεδρος Μπ. Ομπάμα δήλωσε ότι η ομάδα του θα εργαστεί για μια ειρηνική και ομαλή μετάβαση της εξουσίας, όπως ακριβώς είχε κάνει πριν οκτώ χρόνια η διοίκηση Μπους για τον ίδιο. «Η Προεδρία και η Αντιπροεδρία είναι μεγαλύτερη από εμάς» δήλωσε ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Όλοι σήμερα ανησυχούμε για την επιτυχία και την ηγεσία της χώρας μας» σχολίασε ο Μπ. Ομπάμα συμπληρώνοντας ότι «Είμαστε όλοι μια ομάδα, δεν είμαστε πρώτα Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι, είμαστε πρώτα όλοι Αμερικάνοι, όλοι πατριώτες». «Άκουσα τις δηλώσεις Τραμπ, αυτό το μήνυμα άκουσα στις δηλώσεις του και όταν μίλησα μαζί του και αυτό μου έδωσε μια ανάταση, μια αίσθηση ενότητας» σχολίασε ο απερχόμενος Πρόεδρος ενώ τόνισε την ανάγκη κανείς να μην νιώσει αποκλεισμένος, με σεβασμό στους θεσμούς, το κράτος δικαίου και κυρίως σεβασμό του ενός προς τον άλλο. «Ελπίζω ο Ντ. Τραμπ να διατηρήσει αυτό το πνεύμα και να ξεκινήσει έτσι την προεδρία του. Όλοι στηρίζουμε τον Τραμπ για την επιτυχή ηγεσία της χώρας», ανέφερε ο Ομπάμα.

Σχετικά με τη Χίλαρυ Κλίντον δήλωσε υπερήφανος για την πορεία της και τη δημόσια παρουσίας της και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την Αμερική και όσα πιστεύει.

Ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα καλέσει την Πέμπτη τον Ντόναλαντ Τραμπ και ότι η ομαλή μετάβαση εξουσίας είναι ορόσημο για την αμερικανική δημοκρατία.

Διαβάστε τα πάντα για τις αμερικανικές εκλογές κάνοντας κλικ στην σημαία!

amerikanikes-ekloges-apoetelesmata-1300