Ήταν εμφανώς συγκινημένη στην ομιλία της [βίντεο]

Χίλαρι Κλίντον: Χρωστάμε στον Τραμπ μια ευκαιρία να ηγηθεί

09/11/16 • 19:14 | UPD 09/11/16 • 20:11

Τις πρώτες της δηλώσεις μετά την ήττα που υπέστη στις αμερικανικές εκλογές έκανε η Χίλαρι Κλίντον ενώπιον υποστηρικτών και συνεργατών της στο New Yorker Hotel στο Μανχάταν.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, εμφανώς συγκινημένη, αλλά χαμογελαστή και έχοντας δίπλα της τον σύζυγό της, Μπιλ Κλίντον, ευχαρίστησε θερμά τους υποστηρικτές της, οι οποίοι την χειροκροτούσαν και φώναζαν υπέρ της.

«Ελπίζω ότι θα είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς» είπε για τον Τραμπ. Και συνέχισε: «Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε και εργαστήκαμε σκληρά. Και λυπάμαι που δεν κερδίσαμε. Αλλά νιώθω υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη για την όμορφη, δημιουργική, γεμάτη ενέργεια προεκλογική καμπάνια».

«Το ότι ήμουν υποψήφιά σας ήταν μεγάλη τιμή. Ξέρω πόσο απογοητευμένοι νιώθετε, γιατί νιώθω και εγώ το ίδιο. Είναι οδυνηρό και θα είναι για πολύ καιρό, αλλά θέλω να θυμάστε αυτό: η καμπάνια δεν ήταν μόνο για έναν άνθρωπο και μία εκλογική μάχη, αλλά για τη χώρα» συνέχισε.

«Εξακολουθώ να πιστεύω στην Αμερική. Και αν το πιστεύετε, πρέπει να αποδεχθείτε το αποτέλεσμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι πρόεδρός μας. Σεβόμαστε την ομαλή μετάβαση της εξουσίας. Σεβόμαστε τις αξίες της ελευθερίας της γνώμης και πρέπει να τις υπερασπιστούμε» είπε ακόμη, καλώντας τους οπαδούς της να είναι «ανοιχτόμυαλοι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χρωστάμε στον Τραμπ μια ευκαιρία να ηγηθεί» είπε ακόμη, σε μια επίδειξη υψηλού πολιτικού πολιτισμού.

Στην πρώτη σειρά του κοινού βρίσκονταν στενοί συνεργάτες της, καθώς και χρηματοδότες, οι οποίοι την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, ενώ λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας της κυριαρχούσε η μελωδία του «Ain’t No Mountain High Enough» του Marvin Gaye, αλλά και τραγούδια του θερμού υποστηρικτή της, Μπρους Σπρίνγκστιν.

Στο πλευρό της βρέθηκε και ο Τιμ Κέιν, ο οποίος ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος και δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για την Κλίντον.

«Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε υπερήφανοι για την Χίλαρι Κλίντον» είπε ο Κέιν, κάνοντας λόγο για μεγάλο επίτευγμα σχετικά με τις ψήφους που συγκέντρωσε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

«Ξέραμε ότι θα έγραφε ιστορία ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Είμαι υπερήφανος γιατί έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα. Είναι πιστοί σε εκείνοι, γιατί είναι και εκείνη πιστή σε εκείνους. Είμαι υπερήφανος για την Χίλαρι γιατί αγαπάει αυτή τη χώρα. Κανείς δεν πρέπει να αναρωτηθεί αν η Χίλαρι θα δεχόταν το αποτέλεσμα μίας εκλογικής μάχης. Ξέρει το σύστημα που έχουμε, το αγαπάει και το αποδέχεται. Ξυπνάει την επόμενη ημέρα και αγωνίζεται» δήλωσε ο Κέιν.

 

Διαβάστε τα πάντα για τις αμερικανικές εκλογές κάνοντας κλικ στην σημαία!

Copy link
Powered by Social Snap