Οι νεοναζί της Κου Κλουξ Κλαν πανηγυρίζουν για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ

09/11/16 • 16:32 | UPD 09/11/16 • 16:33

Δεν είχε ακόμα ανακοινωθεί επίσημα η νίκη του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ έναντι της αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον, και ο πρώην ηγέτης της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν έσπευσε να τον συγχαρεί.

Ο Ντέιβιντ Ντουκ απέδωσε την επικράτηση του 71χρονου επιχειρηματία στην υποστήριξη των μελών της Κου Κλουξ Κλαν, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Twitter: «Αυτή είναι μία από τις πιο συναρπαστικές βραδιές της ζωής μου. Μην έχετε αμφιβολία για αυτό. Ο κόσμος μας έπαιξε τεράστιο ρόλο στην εκλογή του Τραμπ».

Στη συνέχεια ο πρώην «μέγας μάγιστρος» ανήρτησε μία όχι ιδιαίτερα κολακευτική φωτογραφία της Χίλαρι Κλίντον γράφοντας: «Η Χίλαρι αποκαλύφθηκε ποια πραγματικά είναι και ήταν. Μία δειλή που δεν μπορούσε ούτε να αντιμετωπίσει το έθνος και να αναγνωρίσει την ήττα της», με hashtag #lockherup (κλειδώστε την).

Στο πλαίσιο του παραληρηματικού λόγου, ο Ντουκ προχώρησε σε νέο «τιτίβισμα» γράφοντας πως ο Τραμπ έχει την ευκαιρία να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς που έζησαν ποτέ, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μία επεξεργασμένη φωτογραφία η οποία κατέγραφε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο πάνω σε άρμα μάχης.

Υπενθυμίζεται πως η Κου Κλουξ Κλαν είχε υποστηρίξει ανοιχτά τον Τραμπ, ο οποίος αφού αρχικά δεν αντέδρασε στη στήριξη των μελών της ρατσιστικής οργάνωσης, στη συνέχεια και μετά το σάλο που προκλήθηκε δήλωσε πως δεν γνωρίζει ούτε την οργάνωση, ούτε τον Ντουκ.

Διαβάστε τα πάντα για τις αμερικανικές εκλογές κάνοντας κλικ στην σημαία!

amerikanikes-ekloges-apoetelesmata-1300