Με βάση το χάρτη των προβλέψεών τουσ

Oι LA Times προβλέπουν νίκη της Χίλαρι με 352 εκλέκτορες

08/11/16 • 21:47 | UPD 08/11/16 • 23:37

Οι LA Times προεξοφλούν νίκη της Χίλαρι Κλίντον με 352 εκλέκτορες έναντι των 186 εκλεκτόρων που προβλέπεται να συγκεντρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, με βάση τον ενημερωμένο χάρτη των προβλέψεών τους.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του αμερικανικού ιστότοπου, η τελευταία αυτή πρόβεψη βασίζεται σε δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, στο ιστορικό ψήφου των κρίσιμων πολιτειών και σε αναφορές από συνεργάτες των LA Times που βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα για να «πιάσουν» τον παλμό των εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ στον τελευταίο χάρτη υπήρχαν πέντε «αμφιταλαντευόμενες» πολιτείες, με βάση τα ενημερωμένα στοιχεία των LA Times τρεις από αυτές, η Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο και η Αριζόνα, αναμένεται να ψηφίσουν τελικά την Χίλαρι Κλίντον. Η Άιοβα γέρνει προς την πλευρά του Τραμπ, το ίδιο και η Γιούτα, με βάση τις εκτιμήσεις της αμερικανικής εφημερίδας.

ekloges-usa

«Νίκη» της Κλίντον βλέπουν και οι εκτιμήσεις των Hill Times, βάσει των οποίων η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να συγκεντρώσει 340 εκλέκτορες έναντι των 198 του αντιπάλου της.

ekloges-usa2

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν για νέο πρόεδρο

Στον πυρετό των προεδρικών εκλογών βρίσκονται οι Αμερικανοί που σπεύδουν να ψηφίσουν. Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ είναι οι δύο υποψήφιοι που δίνουν τη μάχη τους για τη θέση στο Λευκό Οίκο…

Ουρές έχουν σχηματιστεί από νωρίς το πρωί (ώρα ΗΠΑ) έξω από τα εκλογικά κέντρα στις αμερικανικές πόλεις.
usa-ekloges

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών είναι μεγάλο κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στα social media όπου ανεβαίνουν συνεχώς φωτογραφίες με τους ψηφοφόρους να σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα πριν καλά – καλά ανοίξουν.

Τουλάχιστον 46,27 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ήδη ψηφίσει, με επιστολική ψήφο ή στα εκλογικά τμήματα, σύμφωνα με στοιχεία του Associated Press, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2012. Επίπεδα ρεκόρ συμμετοχής έχουν καταγραφεί σε 28 πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, ενώ εκατομμύρια ψήφοι δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί.

usa-ekloges2

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του AP, η συμμετοχή στην πρώιμη ψηφοφορία μπορεί να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια, που αντιστοιχεί στο 40% των ψηφοδελτίων της ψηφοφορίας. Τέσσερα χρόνια πριν, 46,22 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν συμμετάσχει στην πρώιμη ψηφοφορία, που αντιστοιχούν στο 35% του συνόλου των ψηφοδελτίων.

usa-ekloges4