Με τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες

Παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα η Χίλαρι στις δημοσκοπήσεις

07/11/16 • 21:31 | UPD 07/11/16 • 21:31

Λίγες ώρες πριν τις αμερικανικές εκλογές και η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, εμφανίζεται να προηγείται έναντι του αντιπάλου της και υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ.

Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για λογαριασμό των Washington Post/ABC News και του CBS News έχει προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

Ειδικότερα, με βάση τη δημοσκόπηση των Washington Post/ABC News, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συγκεντρώνει 47%, με τον εκκεντρικό επιχειρηματία να αγγίζει το 43%. Με περιθώριο λάθους συν/πλην 2,5 μονάδες, πρόκειται για ένα ποσοστό που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στη Δημοκρατική υποψήφια.

Ανάλογα είναι τα αποτελέσματα της τελικής δημοσκόπησης του CBS News, που δίνει στην Χίλαρι 45% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 41% του αντιπάλου της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστοι από τους ερωτηθέντες και στις δύο δημοσκοπήσεις άφησαν περιθώριο για να αλλάξουν γνώμη την τελευταία στιγμή, με τη συντριπτική πλειοψηφία να δείχνει σίγουρη για την επιλογή της.

Όπως φαίνεται, η ανακοίνωση του FBI να μην τεθεί θέμα δίωξης της υποψηφίας των Δημοκρατικών για την υπόθεση των email έγειρε για μια ακόμη φορά την πλάστιγγα υπέρ της Χίλαρι, χωρίς ωστόσο να είναι εγγυημένη η νίκη, δεδομένου του ευμετάβλητου κλίματος των φετινών εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα τελευταία στοιχεία, ο Τραμπ εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα (παρά τις τελευταίες εξελίξεις) στους λευκούς άνδρες χωρίς πτυχίο και στους ηλικιωμένους πολίτες, ενώ η αντίπαλός του έχει πάρει με το μέρος της τους νεότερους ψηφοφόρους, τις γυναίκες και τους Αφροαμερικανούς.

Κλίντον: Θέλω να είμαι η πρόεδρος για όλους

Μία ημέρα πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη στις ΗΠΑ και πριν το τέλος της προεκλογικής της εκστρατείας, η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους δήλωσε πως επιθυμεί να είναι η πρόεδρος για όλους.

«Πραγματικά θέλω να είμαι η πρόεδρος για όλους, για εκείνους που θα με ψηφίσουν και για εκείνους που θα με καταψηφίσουν», είπε χαρακτηριστικά η Κλίντον.

«Η αποστολή που έχω μπροστά μου είναι να ενώσω την χώρα» πρόσθεσε η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, ότι «επέτεινε» με τη ρητορική του τις «διασπάσεις και τους διχασμούς» μεταξύ των Αμερικανών.

«Απλώς θα εργαστούμε μέχρι να καταμετρηθεί η τελευταία ψήφος. Είμαστε σε καλό δρόμο», πρόσθεσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Copy link
Powered by Social Snap