Γελώντας απάντησε ο Άσαντ στο πως κοιμάται όταν παιδιά πεθαίνουν στη χώρα του

07/11/16 • 15:43 | UPD 07/11/16 • 15:43

Με χαρακτηριστική αδιαφορία απάντησε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς κοιμάται τα βράδια όταν τόσα παιδιά στη χώρα του πεθαίνουν καθημερινά.

Ο πρόεδρος της Συρίας, ο οποίος μίλησε στην «The Sunday Times», σχολίασε γελώντας μετά την επίμαχη ερώτηση: «Καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ερώτησης. Κοιμάμαι κανονικά. Κοιμάμαι και εργάζομαι και τρώω κανονικά και γυμνάζομαι».

Ο 51χρονος Άσαντ συμπλήρωσε αναφορικά με τους αναρίθμητους θανάτους αθώων πολιτών και ιδιαίτερα παιδιών: «Η ευθύνη είναι των τρομοκρατών και εδώ μιλάμε για πόλεμο και όχι για ελεημοσύνη. Σε έναν πόλεμο πάντα πληγώνονται ή πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Τι μπορείς να κάνεις; Βάζεις τα δυνατά σου. Οι τρομοκράτες βρίσκονται ακόμα στο Χαλέπι και χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες».

Ο ίδιος συνέχισε τις δηλώσεις του, σχολιάζοντας: «Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι και να λέμε: “Μην καταστρέφετε την πόλη”. Πιο σημαντικοί από την πόλη είναι οι άνθρωποι, επομένως πρέπει να κάνουμε ο,τι καλύτερο για αυτούς».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μπασάρ αλ Άσαντ επανέλαβε τον ισχυρισμό του πως η φωτογραφία του μικρού αγοριού, το οποίο στέκεται σε ένα ασθενοφόρο, βουτηγμένο στο αίμα και τη σκόνη είναι ψεύτικη