Ιρακινοί γιορτάζουν την απελευθέρωση τους καπνίζοντας και ξυρίζοντας τα γένια τους [εικόνες & βίντεο]

03/11/16 • 22:32 | UPD 03/11/16 • 22:32

Την ελευθερία τους με ένα περίεργο τρόπο γιορτάζουν οι κάτοικοι των χωριών κοντά στη Μοσούλη που απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, κατά την προέλαση του ιρακινού στρατού. Ξυρίζουν τα μούσια τους και καπνίζουν δημοσίως δείχνοντας με αυτές τις πράξεις τη χαρά τους.

Οι ιρακινές δυνάμεις έφτασαν στο χωριό Gogjali, το οποίο βρίσκεται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη Μοσούλη, την τελευταία πόλη στο Ιράκ που παραμένει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Στο χωριό, οι άμαχοι αναζήτησαν καταφύγιο σε ένα τέμενος, καθώς οι στρατιώτες πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι έχουν εκδιωχθεί όλοι οι μαχητές του ΙΚ. Καθώς περίμεναν μέσα στο τέμενος, πολλοί από τους άνδρες αποφάσισαν να ξυρίσουν τα μούσια τους, τα οποία ήταν αναγκασμένοι να έχουν όσο βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους. Άλλοι άρχισαν να καπνίζουν, επίσης σε μια ένδειξη εορτασμού, καθώς οι τζιχαντιστές τούς είχαν απαγορεύσει το κάπνισμα πριν από δύο χρόνια.

irak1

Λίγο αργότερα, σε άλλο σημείο του χωριού, παιδιά και ενήλικες έτρεχαν να σφίξουν τα χέρια των στρατιωτών για να τους ευχαριστήσουν, ενώ άλλοι ανέμιζαν λευκές σημαίες. Οι στρατιώτες είχαν μόλις σκοτώσει οχτώ μαχητές του ΙΚ, τους οποίους εντόπισαν κατά την έρευνά τους στο Gogjali.

irak2

Ο στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στους κατοίκους, μέχρι να βεβαιωθεί ότι έχουν εκδιωχθεί όλοι οι τζιχαντιστές και έχουν εξουδετερωθεί όλοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Παράλληλα, οι ιρακινές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες ανακατάληψης της Μοσούλης.

irak3 irak4 irak5