Άγρια επεισόδια στα Τίρανα με μολότοφ, χημικά και 12 τραυματίες – Αντιδρούν στην κατεδάφιση σπιτιών

12/11/19 • 18:13 | UPD 12/11/19 • 19:00

Α.Ν.

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στην πρωτεύουσα της Αλβανία, Τίρανα, όταν κρατικά συνεργία βρέθηκαν στην περιοχή Αστίρ προκειμένου να κατεδαφίσουν αυθαίρετα σπίτια.

Όταν έφτασαν τα κρατικά συνεργεία στην περιοχή, κάλεσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν  από τις οικίες τους προκειμένου να τις κατεδαφίσουν στο πλαίσιο της δημόσιου έργου «New Ringroad» που αφορά την κατασκευή και την επέκταση ενός νέου περιφερειακού δρόμου.

Ο κόσμος αντέδρασε στις κατεδαφίσεις των κρατικών συνεργείων και άρχισε να πετά πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι υπεύθυνοι του έργου κάλεσαν την αστυνομία η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα αλλά και να απομακρύνει τους κατοίκους για να συνεχιστεί η κατεδάφιση.

Αντ’ αυτού όμως τα πνεύματα οξύνθηκαν και έγινε «γενικευμένη σύρραξη» μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άτομα και να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Τιράνων για τις πρώτες βοήθειες.

Η Εθνική Επιθεώρηση Εγχώρια Άμυνα  (IKMT) η οποία είναι επιφορτισμένη με την δημιουργία Δημοσίων έργων  ανέφερε σε ανακοίνωση της την Τρίτη αν΄φερε πως θα ολοκληρώσω το έργο της κατεδάφισης και στα υπόλοιπα κτήρια τα οποία έχουν μείνει και είναι στον σχεδιασμό.

«Από σήμερα το πρωί, η IKMT ξεκίνησε την κατεδάφιση 33 κτιρίων στην περιοχή του Astir. Μέχρι σήμερα έχουν κατεδαφισθεί 24 κτίρια, 8 από τα οποία είναι 2 ορόφους, 4 τρία ορόφους και 12 ορόφους. Άλλες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και όλες θα κατεδαφιστούν σήμερα» ανέφερε η ανακοίνωση.

Copy link
Powered by Social Snap