Πανικός στις πληγείσες περιοχές [εικόνες & βίντεο]

Τραυματίες και καταστροφές από τον νέο σεισμό των 6.7 Ρίχτερ στην Ιταλία

30/10/16 • 13:57 | UPD 30/10/16 • 14:01

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία.

Δεν υπάρχει, μέχρι αυτή τη στιγμή, πληροφορία για θύματα από τον σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 07:41 σήμερα το πρωί.

upl5815a3f3b69e9

«Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί να υπάρχουν νεκροί», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπίτσιο Κούρτσιο, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τον σεισμό στην Ιταλία.

«Υπάρχουν περίπου 10 άνθρωποι οι οποίοι τραυματίσθηκαν ελαφρά, και ένας άλλος πολίτης η κατάσταση του οποίου παρουσιάζει πιο σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε. [Διαβάστε εδώ για τις καταστροφές από τον σεισμό]

upl5815a3e728369

Η κυκλοφορία στην οδό Σαλάρια, η οποία συνδέει την Ρώμη με τις πληγείσες περιοχές, έχει διακοπεί.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας χρησιμοποιεί ελικόπτερα και αεροσκάφη για να εξακριβώσει αν υπάρχουν άλλοι τραυματίες στις πιο απομονωμένες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός υπολογίζεται ότι ήταν 6,7 Ρίχτερ. Κατέρρευσαν κτίρια στις περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε που είχαν ήδη χτυπηθεί από τον εγκέλαδο την περασμένη Τετάρτη.

Πρόκειται όμως, κατά κύριο λόγο, για οικήματα που βρίσκονταν στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπου είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στους κατοίκους.

Στην πόλη Νόρτσια κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Βενέδικτου, η οποία είχε ήδη υποστεί ζημιές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις.

Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδόν όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, που είχαν εκκενωθεί, έχουν πλέον καταρρεύσει.

Eπαληθεύσεις από την Πολιτική Προστασία γίνονται στην κωμόπολη Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε, για να εξακριβωθεί το μέγεθος των ζημιών, καθώς και αν υπάρχουν κάτοικοι που χρειάζονται τη βοήθεια των πυροσβεστών.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε του σεισμού 68 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά της Περούτζια. Το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 10 χλμ. ενώ η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη Ρώμη.

italia-seismos-voithia-ellada-1300

italia-seismos-traumaties-neos-1300-1

italia-seismos-traumaties-neos-1300-2

italia-seismos-traumaties-neos-1300-3