Ντοκουμέντο: Οι στιγμές τρόμου μέσα στο φλεγόμενο αεροσκάφος της American Airlines

29/10/16 • 08:40 | UPD 29/10/16 • 08:40

Σε βλάβη στον κινητήρα αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε σε αεροσκάφος των American Airlines, την ώρα που επιχειρούσε απογείωση από το αεροδρόμιο του Σικάγο.

«Είναι μία σπάνια, σοβαρή περίπτωση κατά την οποία τμήματα του κινητήρα έσπασα και εκτοξεύτηκαν από αυτόν», ανέφερε ομοσπονδιακός αξιωματούχος στο Associated Press. Σύμφωνα με τις αρχές 20 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την εκκένωση του αεροσκάφους.

Μία επιβάτιδα ανέφερε ότι άκουσε μία έκρηξη τη στιγμή που το αεροσκάφος ανέπτυσσε ταχύτητα στον διάδρομο απογείωσης και αμέσως μετά είδε φλόγες και μαύρο καπνό. Ολοι όσοι κάθονταν στη δεξιά πλευρά του αεροσκάφους σηκώθηκαν γρήγορα από τις θέσεις τους και πήγαν στην αριστερή πλευρά, ενώ το αεροπλάνο σταμάτησε και ο κόσμος άρχισε να ζητά να ανοίξουν οι πόρτες. Σύμφωνα με την ίδια, μέσα σε δευτερόλεπτα η καμπίνα γέμισε καπνούς και η φωτιά έκαιγε τα παράθυρα.

Στην πτήση 383 της American Airlines από το Σικάγο προς το Μαϊάμι ήταν 161 επιβάτες και εννεαμελές πλήρωμα. Τη στιγμή που το αεροσκάφος ήταν σε διαδικασία απογείωσης, ο δεξιός κινητήρας του Boeing 767 έπιασε φωτιά. Λίγα λεπτά αργότερα, οι επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ υπήρξε ανησυχία για ακόμη χειρότερη εξέλιξη, εξαιτίας των καυσίμων.