ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ «27»

Παράταση στο Brexit μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020 – Το ανακοίνωσε ο Τουσκ

28/10/19 • 11:42 | UPD 28/10/19 • 11:49

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τουσκ σημείωσε: «Οι 27 της ΕΕ συμφώνησαν να αποδεχθούν το αίτημα της Βρετανίας για παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, γνωστοποίησε πως η ΕΕ συμφώνησε σε παράταση του Brexit έως την 31η Ιανουαρίου του 2020.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τουσκ σημείωσε: «Οι 27 της ΕΕ συμφώνησαν να αποδεχθούν το αίτημα της Βρετανίας για παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020. Η απόφαση αναμένεται να επισημοποιηθεί μέσω γραπτής δήλωσης».

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών της ΕΕ συναντήθηκαν το πρωί για να εξετάσουν το βρετανικό αίτημα και αποδέχθηκαν τη νέα, τρίμηνη παράταση.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν νωρίτερα ανέφεραν πως ενδέχεται η αποχώρηση να παραταθεί έως και τα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα το ΗΒ να πάψει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ νωρίτερα, είτε την 30ή Νοεμβρίου είτε την 31η Δεκεμβρίου, σε περίπτωση επικύρωσης της Συμφωνίας Αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο πριν από τις ημερομηνίες αυτές.

Αργότερα σήμερα, τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν επί της πρότασης του αρχηγού των Συντηρητικών και πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών την 12η Δεκεμβρίου.

Copy link
Powered by Social Snap