Ρέντσι: Απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές για τους σεισμόπληκτους

27/10/16 • 23:18 | UPD 27/10/16 • 23:18

«Χρειάζεται διαρθρωτική παρέμβαση για να στηριχθούν οι σεισμόπληκτες περιοχές. Πρέπει να το εξηγήσουμε στην Ιταλία, στην Ευρώπη, στους πάντες», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, κατά την επίσκεψή του σε στις περιοχές που χτυπήθηκαν χθες βράδυ από τον Εγκέλαδο στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

«Ο στόχος μας είναι να μην στηθούν καν καταυλισμοί με σκηνές, διότι βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Ο σεισμός μας δοκιμάζει σκληρά, αλλά η Ιταλία δεν θα αφήσει μόνους τους πολίτες της, είμαστε πιο δυνατοί και θα το αποδείξουμε» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ρέντσι ζήτησε από το κοινοβούλιο να ψηφίσει το συντομότερο δυνατό τα μέτρα που ενέκρινε η κυβέρνησή του μετά τον θανατηφόρο σεισμό που έπληξε την περιοχή του Αματρίτσε, την 24η Αυγούστου. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό της Ιταλίας, θα βοηθήσουν και στην αντιμετώπιση της νέας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στις περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια.

Οι μετασεισμικές δονήσεις έχουν ξεπεράσει τις πεντακόσιες από χθες βράδυ, εκ των οποίων τριάντα ήταν ισχυρότερες των 3 βαθμών. Οι άστεγοι, μέχρι στιγμής, υπολογίζονται σε 5.000 και στην πλειονότητά τους θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία στην παραθαλάσσια περιοχή της Αδριατικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ