Eni: Δεν κάνουμε γεωτρήσεις αν εμφανιστούν πολεμικά πλοία

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Eni: Δεν κάνουμε γεωτρήσεις αν εμφανιστούν πολεμικά πλοία
Eni: Δεν κάνουμε γεωτρήσεις αν εμφανιστούν πολεμικά πλοία

Ο επικεφαλής του ιταλικού ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni, ο Κλάουντιο Ντεσκάλτσι, δήλωσε σήμερα πως δεν θέλει «έναν πόλεμο γύρω από γεωτρήσεις», μετά την αποστολή ενός τουρκικού πλοίου σε οικόπεδο στα κυπριακά ύδατα που έχει παραχωρηθεί στην Eni και στη γαλλική Total.

«Δεν ανησυχώ», δήλωσε ο Ντεσκάλτσι στο περιθώριο μιας βράβευσης από την Eni, όμως «αν κάποιος εμφανίζεται με πολεμικά πλοία, δεν κάνω γεωτρήσεις». «Σίγουρα δεν θέλω να κάνω να ξεσπάσουν πόλεμοι για να κάνω γεωτρήσεις», πρόσθεσε.

Η Γαλλία καταδίκασε το Σάββατο την αποστολή ενός νέου τουρκικού πλοίου γεωτρήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, κάνοντας λόγο για «μη φιλική χειρονομία» που είναι πιθανό να οδηγήσει σε «κλιμάκωση των εντάσεων» στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version