Σβαρτσενέγκερ: Θα ήθελα να βάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ

24/10/16 • 17:56 | UPD 24/10/16 • 17:56

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ τόνισε πως θα ήθελε να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ, κάτι που ωστόσο δεν μπορεί να γίνει αφού ο ίδιος έχει γεννηθεί στην Αυστρία τη στιγμή που ο αμερικάνικος νόμος προβλέπει πως για να βάλει κάποιος υποψηφιότητα για την προεδρία θα πρέπει να είναι γεννημένος σε αμερικάνικο έδαφος.

«Αν είχα γεννηθεί στην Αμερική, θα έβαζα υποψηφιότητα», είπε ο 69χρονος σε συνέντευξη στο Adweek. «Γιατί τώρα; Γιατί είναι μία πολύ καλή εποχή για να μπεις στην κούρσα», πρόσθεσε.

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έχει εκλεγεί δύο φορές κυβερνήτης της Καλιφόρνια και είναι δηλωμένος Ρεπουμπλικανός, αλλά δεν υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο Σβαρτσενέγκερ στήριζε τον γερουσιαστή του Οχάιο Τζον Κέισικ, ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Τραμπ στις εκλογές, καλώντας και τους υπόλοιπους υποστηρικτές του κόμματος να πράξουν το ίδιο.

«Για πρώτη φορά από τότε που έγινα Αμερικανός πολίτης το 1983, δεν θα ψηφίσω Ρεπουμπλικανό για πρόεδρο. Οσο υπερήφανος κι είμαι να αποκαλούμαι Ρεπουμπλικανός, υπάρχει μία ταμπέλα που βάζω πάνω από όλες τις άλλες, εκείνη του Αμερικανού. Θέλω να υπενθυμίσω στους Ρεπουμπλικανούς ότι δεν είναι μόνο αποδεκτό να επιλέξεις την χώρα σου από το κόμμα σου, είναι και καθήκον», είχε γράψει σε εκείνη την ανάρτησή του.