Αναιρέθηκε απόφαση καταδίκης βιαστή 10χρονου παιδιού στην Αυστρία!

24/10/16 • 17:44 | UPD 24/10/16 • 17:46

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστρία από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας να ακυρώσει την καταδίκη του Ιρακινού που κακοποίησε σεξουαλικά ένα δεκάχρονο παιδί σε δημόσια πισίνα της Βιέννης.

Ο 20χρονος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε έξι χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου αγοριού και του είχε επιβληθεί να πληρώσει αποζημίωση ύψους 4.700 ευρώ στην οικογένεια του θύματος.

Το περιστατικό έγινε στις 2 Δεκεμβρίου του 2015, όταν ο νεαρός επιτέθηκε στο αγόρι στην τουαλέτα του συγκροτήματος πισινών Theresienba της αυστριακής πρωτεύουσας. Το παιδί κατήγγειλε τον βιασμό σε έναν ναυαγοσώστη και ο δράστης συνελήφθη αμέσως.

Μάλιστα, φέρεται να «δικαιολογήθηκε» στους αστυνομικούς λέγονται ότι «ήταν μεγάλη ανάγκη» να εκτονωθεί σεξουαλικά, αφού δεν είχε κάνει σεξ για τέσσερις μήνες.

Τον περασμένο Ιούνιο, καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκισης, με ελάχιστη ποινή έκτισης τα 6 χρόνια για τις δύο κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης. Όμως την περασμένη Πέμπτη, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστρίας αναίρεσε την εν λόγω απόφαση και έδωσε εντολή για επανάληψη της δίκης. Η αιτιολογία για τους δικαστές ήταν πως η κατηγορία του βιασμού δεν είχε στοιχειοθετηθεί επαρκώς αφού δεν είχε αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Ιρακινός είχε αντιληφθεί ότι το παιδί δεν συναινούσε στη σεξουαλική πράξη!

Η επαναληπτική δίκη αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο 2017, ενώ ο δράστης παραμένει υπό κράτηση.

Copy link
Powered by Social Snap