Οι Ταλιμπάν βιντεοσκόπησαν επίθεση που έκαναν σε αστυνομικό τμήμα! [βίντεο]

23/10/16 • 15:32 | UPD 23/10/16 • 15:32

Τα χνάρια του Ισλαμικού Κράτος φαίνεται πως ακολουθούν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν όσον αφορά την επικοινωνιακή προπαγάνδα τους. Αυτό είναι που προκύπτει έπειτα από τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους για την καταγραφή επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα της Χελμάντ στο Αφγανιστάν.

Στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα ένα όχημα καταγράφεται να κατευθύνεται με αυξημένη ταχύτητα στον προαύλιο χώρο αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια να εκρήγνυται με αποτέλεσμα όλο το κτίριο να καλυφθεί σε φλόγες και καπνούς.

Όπως τονίζουν διάφοροι ειδική, η χρήση drone από πλευράς Ταλιμπάν επιχειρεί να δείξει στον δυτικό κόσμο ότι έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της χώρας, Νταγουλάτ Γουαζίρι, επισήμανε πως η καταγραφή με drone δεν μπορεί να εκτιμηθεί ως σπουδαίο επίτευγμα. «Μπορείς να βρεις ένα drone παντού, σε κάθε κατάστημα. Το βρήκαν ή το αγόρασαν και το χρησιμοποίησαν», τόνισε.

Στο βίντεο, εμφανίζεται ο καμικάζι να λέει: «Λέω στις μαριονέτες-δυνάμεις του Αφγανιστάν να μετανοήσουν και να ενταχθούν στους Ταλιμπάν διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον εξοπλισμό που μας έδωσαν οι ξένοι εναντίον τους και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό».

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μίλησε στο δίκτυο Al Jazeera τονίζοντας: «Βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά και στέλνουμε το μήνυμά μας στο λαό του Αφγανιστάν. Οτιδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει για να καταστρέψουμε τους εχθρούς μας θα χρησιμοποιηθεί με όλες τις δυνάμεις μας».

Από την εν λόγω επίθεση έχασαν τη ζωή τους αρκετοί άνθρωποι χωρίς να διευκρινίζεται για την ώρα ο αριθμός.