Ασφαλές κηρύχθηκε το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου – Άρχισαν πάλι οι πτήσεις

21/10/16 • 22:16 | UPD 21/10/16 • 22:16

Ασφαλές κηρύχθηκε το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου αφού στελέχη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας δεν ανακάλυψαν καμιά ένδειξη πως εκδηλώθηκε χημική πυρκαγιά.

«Δύο πλήρεις έλεγχοι του κτιρίου του (τερματικού σταθμού) του αεροδρομίου διεξήχθησαν από κοινού από πυροσβέστες και αστυνομικούς με προστατευτικό εξοπλισμό», εξήγησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου. «Δεν βρέθηκε καμιά ένδειξη πάνω από το φυσιολογικό και το κτίριο εξαερίστηκε, ερευνήθηκε και κηρύχθηκε ασφαλές», πρόσθεσε.

Το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου εκκενώθηκε νωρίτερα σήμερα και το κέντρο άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 26 ανθρώπους που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα έπειτα από μια «χημική πυρκαγιά», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) καθώς υπήρξαν αναφορές περί ενός «χημικού συμβάντος» στο αεροδρόμιο. Κατά την ίδια πηγή, «περίπου 500 μέλη του επιβατικού κοινού και του προσωπικού (του αεροδρομίου) απομακρύνθηκαν και υπήρξαν πληροφορίες ότι ένας αριθμός επιβατών δεν αισθανόταν καλά».

Το κέντρο άμεσης βοήθειας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι τέσσερα πληρώματα ασθενοφόρων και μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Περιοχών Υψηλού Κινδύνου μετέβησαν στο σημείο. Κατά την ίδια πηγή, προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 26 πρόσωπα και δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι κλήθηκε επίσης στο Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου λίγο μετά τις 16:00.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του αεροδρομίου, στους επιβάτες έγινε έκκληση να απομακρυνθούν από το τερματικό όταν ήχησε συναγερμός για φωτιά. Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις ακυρώθηκαν, ενώ πολλές εισερχόμενες πτήσεις εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια.

Το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου είναι το μικρότερο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, ερωτηθείσα εάν το συμβάν μπορεί να αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια, απάντησε πως τα αίτια είναι άγνωστα αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε πάντως ότι την αντιμετώπιση του συμβάντος ανέλαβαν οι πυροσβέστες.

Το αεροδρόμιο, πάντως, του Σίτι του Λονδίνου λειτουργεί ξανά, αφού οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κατέληξαν ότι δεν υπήρξε χημική φωτιά όπως αναφέρθηκε νωρίτερα με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από το τερματικό περίπου 500 μέλη του επιβατικού κοινού και του προσωπικού.

«Το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά», ανέφερε η διεύθυνσή μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Ευχαριστούμε τους επιβάτες για την υπομονή τους, θα υπάρξουν προβλήματα στην πρόσβαση στο τερματικό και αναμένονται καθυστερήσεις στις πτήσεις», κατά την ίδια πηγή.