Αλλάζει πάλι τη στάση του απέναντι στο Βραβείο Νόμπελ ο Μπομπ Ντίλαν

21/10/16 • 22:09 | UPD 21/10/16 • 22:11

Όλο και πιο παράξενη είναι η στάση του Μπομπ Ντίλαν σε σχέση με την πρόσφατη βραβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Συγκεκριμένα, ο 75χρονος μάλλον μετάνιωσε για την ανάρτηση που ανέβηκε τις περασμένες μέρες στον επίσημο site του, η οποία ερμηνεύτηκε από τα ΜΜΕ ως η πρώτη ένδειξη πως αναγνωρίζει και αποδέχεται το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Συγκεκριμένα, σε μια ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπό του για την προώθηση ενός βιβλίου με στίχους του, ο 75χρονος τραγουδοποιός αναφερόταν για πρώτη φορά ως «Τιμηθείς με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας» και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα, στην κορυφή της σελίδας.

Σήμερα. ωστόσο, η εν λόγω αναφορά στη βράβευση έχει διαγραφεί, αναζωπυρώνοντας εκ νέου τις φήμες για την πρόθεσή του να απορρίψει το βραβείο.

«Είναι αγενής και αλαζονικός. Είναι αυτός που είναι», είπε ο ακαδημαϊκός Περ Περ Βέστμπεργκ στη δημόσια τηλεόραση SVT αναφερόμενος στην προσπάθεια της Ακαδημίας Νόμπελ να έρθει σε επαφή μαζί του.

«Αυτή η κατάσταση είναι ανήκουστη, όμως μπορεί να εκδηλωθεί μέχρι τη γιορτή», πρόσθεσε ο Βέστμπεργκ αναφερόμενος στην παραδοσιακή τελετή απονομής των βραβείων, στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη.