Επικυρώθηκε από την Ευρωβουλή ο διορισμός Λαγκάρντ στην ΕΚΤ

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Επικυρώθηκε από την Ευρωβουλή ο διορισμός Λαγκάρντ στην ΕΚΤ

Μετά από μυστική ψηφοφορία στην ολομέλεια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με 394 ψήφους υπέρ, 206 κατά και 49 αποχές, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό της πρώην διευθύντριας του ΔΝΤ στο τιμόνι της ΕΚΤ για την επόμενη οκταετία.

Το επόμενο, τυπικό ουσιαστικά, βήμα είναι η έγκριση από την Σύνοδος Κορυφής ώστε η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ να αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Μάριο Ντράγκι, που θα έχει ολοκληρώσει τη θητεία του μία ημέρα πριν.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version