«Εγχειρίδιο εκτελέσεων» από το Ισλαμικό Κράτος

Σοκαριστικό δημοσίευμα από ISIS: Έτσι θα εκτελείτε πιο αποτελεσματικά τους άπιστους [εικόνα]

20/10/16 • 22:05 | UPD 20/10/16 • 22:07

Το περιοδικό «Rumiyah», το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, έχει σοκαριστικό περιεχόμενο στο νέο τεύχος του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, στις σελίδες του περιοδικού φιλοξενείται ένα εγχειρίδιο εκτελέσεων.

«Όταν κανείς σκέφτεται τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις, ένας ωκεανός σκέψεων κατακλύζει το μυαλό, με αποτέλεσμα να θολώνει η κρίση για την τελική απόφαση. […] Δεν χρειάζεται κανείς να έχει στρατιωτική εκπαίδευση ή να είναι ειδικός στις πολεμικές τέχνες, ή να έχει στην κατοχή του ένα πιστόλι ή ένα τουφέκι, ώστε να εξαπολύσει επίθεση ή να σκοτώσει και να τραυματίσει αρκετούς άπιστους και να τρομοκρατήσει μία ολόκληρη χώρα. Μία απλή λύση, ένας βασικός σχεδιασμός και η εξάρτηση στον Αλλάχ για επιτυχία, αρκούν για έναν μόνο μουτζαχεντίν να φέρει ανείπωτη δυστυχία στους εχθρούς του Αλλάχ», αναφέρει το περιοδικό των τζιχαντιστών.

Στο έντυπο, υπάρχουν φωτογραφίες φρικτών εκτελέσεων και ένα ειδικό αφιέρωμα για τις επιθέσεις με μαχαίρι, τα είδη μαχαιριού που πρέπει να προτιμώνται, τους τρόπους που μπορεί ένας τζιχαντιστής να σκοτώσει καθώς και το πως πρέπει να γίνεται η επιλογή του θύματος.

Οι τζιχαντιστές καλούν τους μαχητές τους «να τσακίσουν το λαιμό των άπιστων με σπαθιά, να κόψουν τα άκρα τους και να τρυπήσουν τη σάρκα εκείνων που αντιστέκονται στο Ισλάμ». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Όταν συναντήσετε αυτούς που δεν πιστεύουν, τσακίστε το λαιμό τους μέχρι έχετε ενθουσιαστεί από το θάνατό τους».

per-1

Ο συντάκτης συνεχίζει λέγοντας: «Όταν κάποιος επιλέγει ένα μαχαίρι, πρέπει να εστιάσει στο πόσο κοφτερό είναι. Στη συνέχεια πρέπει να αναλογιστεί την ανθεκτικότητα της λαβής και της λάμας και να αναζητήσει το ιδανικό μέγεθος για τη δουλειά. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, γιατί δεν είναι εύκολο να κρυφτεί, ούτε θα είναι εύκολο να το κρατήσει κανείς, με κίνδυνο να αφοπλιστεί».

Μιλώντας για τα ιδανικά θύματα αναφέρει: «Ένας μεθυσμένος άπιστος σε έναν ήσυχο δρόμο ενώ επιστρέφει το βράδυ στο σπίτι του, ή κάποιος που περπατά μόνος σε ένα δημόσιο χώρο, σε μία δασώδη περιοχή ή κάποιος σε ένα σοκάκι, ή ακόμα και κάποιος που κάνει έναν ήσυχο περίπατο σε μία ήρεμη γειτονιά».

Προτρέπει, δε, τους επίδοξους τζιχαντιστές να έχουν μαζί τους ένα μπαστούνι ώστε να ακινητοποιήσουν το θύμα τους χτυπώντας τον στο κεφάλι πριν του κόψουν το λαιμό.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, η επιχείρηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ερμηνευθεί ως τυχαίο εγκληματικό περιστατικό από τις τοπικές αρχές και γι’ αυτό είναι απαραίτητο ο τζιχαντιστής να αφήσει μία ένδειξη ότι πρόκειται για «χτύπημα» του Ισλαμικού Κράτους.

Καταλήγοντας, το αφιέρωμα επισημαίνει πως στόχος είναι να τρομοκρατηθούν οι «καφίρ», οι άπιστοι δηλαδή, οι εχθροί του Αλλάχ και να μην ξεχάσουν πως οι προσπάθειές τους να πολεμήσουν το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους θα οδηγήσουν ακόμα περισσότερους μουτζαχεντίν να επιτεθούν στις χώρες των Δυτικών.