«Ξαναβαφτίζουν» τα hot dog οι Μαλαισιανοί – Πώς θα τα πουν και γιατί

19/10/16 • 17:46 | UPD 19/10/16 • 17:46

Μια πρωτοφανή κρίση αντιμετωπίζουν τα μαγαζιά που πουλάνε Hot Dog στη Μαλαισία, καθώς οφείλουν να αλλάξουν όνομα των λατρεμένων hot dog για να μην βρεθούν αντιμέτωπα με το «λουκέτο»!

Ο μουσουλμανικός νόμος είναι αυστηρός και επεμβαίνει παντού! Έτσι σύμφωνα με αυτόν, ορίζεται ακόμα και το ποια φαγητά μπορούν να ενταχθούν στη διατροφή των Μουσουλμάνων ή όχι!

Οι μαλαισιανές αρχές λοιπόν, με βάση αυτόν, αρνήθηκαν να… «επικυρώσουν» ως τα hot dogs αμερικανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την μαλαισιανή υπηρεσία της ισλαμικής ανάπτυξης (Jakim), το όνομα «Hot Dog» είναι αυτό που προκαλεί προβλήματα. Πράγματι, το Ισλάμ θεωρεί ότι ο σκύλος είναι ακάθαρτο ζώο και η χρήση του όρου «dog» δεν επιτρέπει να δοθεί η ονομασία στα εν λόγω τρόφιμα.

Τα παράπονα των μουσουλμάνων τουριστών που προέρχονται από άλλες χώρες ανάγκασαν τις Αρχές να πάρουν αυτή την απόφαση. «Όλα τα προϊόντα που μπορεί να οδηγήσουν τους καταναλωτές σε παρερμηνείες, πρέπει να τα αλλάξουμε».

«Θα ήταν προτιμότερο, οι εταιρείες να χρησιμοποιούν καλύτερα τον όρο «λουκάνικο μπρέτζελ», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας για τις εγκρίσεις χαλάλ, Sirajuddin Suhaimee, στο Channel NewsAsia.