Χαμός στο Μανχάταν με γυμνό άγαλμα της Κλίντον [βίντεο]

18/10/16 • 23:38 | UPD 18/10/16 • 23:38

Έντονοι διαπληκτισμοί και επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Μανχάταν, όταν υποστηρίκτρια της Χίλαρι Κλίντον έκανε επίθεση σε ένα άγαλμα που είχαν στήσει σε υπαίθριο χώρο ψηφοφόροι του Τραμπ και το οποίο απεικόνιζε την υποψήφια με τους Δημοκρατικούς γυμνή και με οπλές… τράγου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημιουργός του αγάλματος-καρικατούρα έστησε το «έργο» του έξω από έναν σταθμό του μετρό, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μια γυναίκα εκνευρισμένη από την προσβολή για την Χίλαρι Κλίντον όρμηξε στο άγαλμα, σπάζοντας μεγάλα κομμάτια και διαπληκτίστηκε έντονα τόσο με τον δημιουργό του όσο και με έναν υποστηρικτή του Τραμπ, που προσπάθησαν να την εμποδίσουν.

Στη συνέχεια, κατέφθασε η αστυνομία στο σημείο και ανάγκασε τον «καλλιτέχνη» να απομακρύνει το σπασμένο άγαλμα από τον δρόμο. Ο δημιουργός του αγάλματος ζήτησε από την αστυνομία να συλλάβει τη γυναίκα για την καταστροφή του αγάλματος.

Το περιστατικό σχολιάστηκε εκτενώς στον διεθνή τύπο, με την πλειοψηφία των τοπικών μέσων να δικαιολογούν τη γυναίκα λόγω της χυδαίας και σεξιστικής φύσης του αγάλματος και άλλα μέσα να επισημαίνουν ότι παρόμοια γυμνά αγάλματα του Τραμπ έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους επί μέρες, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιος βανδαλισμός.