Ο Ζελένσκι επανέλαβε το αίτημά του προς τους συμμάχους να επιβάλουν αυστηρότερες κυρώσεις στον ρωσικό ενεργειακό τομέα, υπογραμμίζοντας τον στρατηγικό χαρακτήρα των πλήξεων.
Η πρωθυπουργός Γιούλια Σβιριντένκο ανάρτησε στο Telegram ότι οι επιδρομές προκάλεσαν ζημιές σε μεγάλες ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιφέρειες του Κιέβου, της Πολτάβα και του Χαρκόβου. «Ο εχθρός έβαλε ξανά σκοπίμως στο στόχαστρο τις ενεργειακές υποδομές», τόνισε, προσθέτοντας ότι όλες οι προσπάθειες του Κιέβου επικεντρώνονται τώρα στην επιδιόρθωση των ζημιών και την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Στην πόλη Ντνίπρο, ρωσικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έπληξε εννιά ορόφων πολυκατοικία: σκοτώθηκε μία γυναίκα και τραυματίστηκαν άλλοι κάτοικοι, έξι από τους οποίους χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία, ανάμεσά τους ένα παιδί. Στο Κίεβο η πτώση συντριμμιών προκάλεσε πυρκαγιές στην κεντρική συνοικία Πετσέρσκι. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν σχεδόν καθημερινά ουκρανικές πόλεις από τον Φεβρουάριο του 2022, με εκτεταμένες ζημιές σε ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και εγκαταστάσεις αερίου. Δύο άτομα τραυματίστηκαν στη ρωσική πόλη Σαράτοφ από πλήγμα ουκρανικού drone.