Απαγορεύεται αυστηρά το σκόρδο

Διαγωνισμός για μια νύχτα στο κάστρο του κόμη Δράκουλα [εικόνες & βίντεο]

18/10/16 • 10:33 | UPD 18/10/16 • 10:34

Θέλετε να ζήσετε μία νύχτα ως βρυκόλακες; Ε, τότε έφτασε η ώρα που περιμένατε!

Στις 31 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της γιορτής του Χαλογουίν, η Airbnb δίνει την ευκαιρία σε δύο άτομα να κοιμηθούν σε φέρετρα ντυμένα με βελούδο, απομονωμένοι στην κρύπτη του κόμη Δράκουλα και να περάσουν τη νύχτα τους εντελώς μόνοι στο κάστρο των Καρπαθίων.

travel-roman2-1300

Για πρώτη φορά μετα από 70 χρόνια το περίφημο κάστρο ανοίγει τις πύλες του για αν υποδεχθεί κοινό. Μέχρι τώρα  ήταν κλειστό καθώς το κομμουνιστικό καθεστώς της Ρουμανίας εκδίωξε τους ιδιοκτήτες τους, τη βασιλική οικογένεια των Αψβούργων, πριν από σχεδόν 70 χρόνια.

Το 2006 η κυβέρνηση της Ρουμανίας επέστρεψε και το «Κάστρο του Δράκουλα» στους απογόνους των Αψβούργων και σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο, αποτελώντας σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.

travel-roman_1300

Το ζευγάρι που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα περάσει από τον λαβύρινθο των σκοτεινών διαδρόμων του κάστρου για να ανακαλύψει το μυστικό πέρασμα που οδηγεί στην τραπεζαρία.

Εκεί θα τους περιμένει ένα πλουσιοπάροχο δείπνο, υπό το φως των κεριών. Ανάμεσα στους κανονισμούς για το κάστρο του Κόμη Δράκουλα, αναφέρεται πως «δεν επιτρέπονται τα σκόρδα και αντικείμενα με οσμή σκόρδου κι αρωμάτων συμπεριλαμβανομένων».

Όπως διευκρινίζεται για όσους ψάχνουν μια μοναδική εμπειρία τρόμου για το Halloween τώρα την έχουν: μπορούν να κοιμηθούν μέσα σε ένα φέρετρο στην Τρανσυλβανία σαν ένα πραγματικό βαμπίρ στο κάστρο Bran της Ρουμανία, από το οποίο εμπνεύστηκε ο Bram Stoker τον χαρακτήρα του περίφημου μυθιστόρηματός του, Ο Κόμης Δράκουλας.

travel-roman_3-1300

Η Airbnb μάλιστα θα συνεργαστεί με τον μυθιστοριογράφο Dacre Stoker – ανηψιό του Bram Stocker – ο οποίος θα ξεναγήσει τους νικητές του διαγωνισμού στο Θρυλικό κάστρο του 14ου αιώνα, παρουσιάζοντας τις ιστορικές αλήθειες πίσω από το μύθο των Βαμπίρ, αναφέρει δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Mail.