Αθήνα Καιρός

Τραγωδία στην Ινδία: 184 νεκροί από τις πλημμύρες και ένα εκατομμύριο οι εκτοπισμένοι

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Τραγωδία στην Ινδία: 184 νεκροί από τις πλημμύρες και ένα εκατομμύριο οι εκτοπισμένοι
Τραγωδία στην Ινδία: 184 νεκροί από τις πλημμύρες και ένα εκατομμύριο οι εκτοπισμένοι

Τουλάχιστον 184 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία, στις πλημμύρες που προκάλεσε ο μουσώνας, και περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα οι αρχές.

Η πολιτεία Κεράλα είναι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πλέον πληγείσα περιοχή της Ινδίας από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα το διεθνές αεροδρόμιο Κοτσί.

«Τουλάχιστον 76 άνθρωποι πέθαναν, 58 αγνοούνται και 32 τραυματίστηκαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πραμόντ Κουμάρ, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Κεράλα.

Περίπου 288.000 άνθρωποι, σε αυτήν την πολιτεία, απομακρύνθηκαν προς ασφαλείς περιοχές.

Στη γειτονική πολιτεία Καρνατάκα, όπου σημειώθηκαν οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών, ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 42 νεκρούς.

«Απομακρύναμε περισσότερους από 580.000 ανθρώπους» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καρνατάκα.

Τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πολιτείες Μαχαράστρα και Γκουτζαράτ (δυτικά) και δεκάδες χιλιάδες άλλοι μεταφέρθηκαν σε καταυλισμούς εκτοπισμένων, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]