Δείτε τις εικόνες που εξασφάλισε ο Ελεύθερος Τύπος

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τις μάχες κατά των τζιχαντιστών έξω από την Μοσούλη

17/10/16 • 22:01 | UPD 18/10/16 • 07:54

O Ελεύθερος Τύπος εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από την «μητέρα των μαχών» ανάμεσα σε Κούρδους μαχητές και το ISIS που διεξάγεται έξω από την Μοσούλη.

Γράφει ο Λυκούργος Χατζάκος

Σαρώνουν το ISIS οι Κούρδοι

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο της Μοσούλης, οι δυνάμεις των Peshmerga (Κούρδοι μαχητές του Αυτόνομου Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ), έφθασαν στα όρια της πόλης! Οι Κούρδοι μαχητές προήλασαν με αστραπιαία ταχύτητα και κατέλαβαν περιοχές πέριξ της πόλεως μέσα σε μια ημέρα με την υποστήριξη τόσο αμερικανικών όσο και ιρακινών δυνάμεων.

Οι κουρδικές δυνάμεις είναι εκείνες οι οποίες ξεκίνησαν πρώτες την επίθεση εναντίον των θέσεων των τρομοκρατών του ISIS, αφού προηγήθηκε νυκτερινή επιχείρηση μικρής καταδρομικής ομάδας του στρατού των ΗΠΑ.

Η προέλαση συνεχίζεται με τον ρυθμό της να επιβραδύνεται, λόγω των παγιδευμένων σημείων με νάρκες και βόμβες και όπως μας πληροφόρησε Κούρδος αξιωματούχος πρώτιστη μέριμνα των απελευθερωτικών δυνάμεων είναι ο περιορισμός ή και εκμηδενισμός των απωλειών μεταξύ των πολιτών και μαχητών.

Πληροφορίες και εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εντός της νύκτας θα έχουν απελευθερωθεί τα προάστια της πόλης και συντόμως αυτή θα έχει εκκαθαριστεί από τους φανατικούς ψυχοπαθείς του Ισλαμικού Κράτους.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του Ελεύθερου Τύπου:

mosouli-8

mosouli-7

mosouli-6

mosouli-5

mosouli-4

mosouli-3

mosouli-2

mosouli-1

mosouli-14

mosouli-13

mosouli-12

mosouli-11

mosouli-10

mosouli-9