Δυο αεροδρόμια και δύο εμπορικά κέντρα εκκενώθηκαν στη Δανία μετά από απειλή για βόμβα

17/10/16 • 17:43 | UPD 17/10/16 • 17:43

Μετά από απειλή για τοποθέτηση βόμβας σε εμπορικά κέντρα και αεροδρόμια η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη Δανία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

H αστυνομία έχει διατάξει την εκκένωση δύο αεροδρομίων και ισάριθμων εμπορικών κέντρων, τα οποία κατονομάστηκαν ως φερόμενοι στόχοι τρομοκρατικών ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν οι εγκαταστάσεις των αεροδρομίων Ρόσκιλντ και Τίρστρουπ, ενώ έχει αποκλειστεί η πρόσβαση από όλους τους δρόμους.

Απειλή για βόμβα υπήρξε και στο εμπορικό κέντρο Ro´s Torv, στην πόλη Ρόσκιλντ, καθώς και το εμπορικό κέντρο Βέστγιαλντς, στην πόλη Σλάγκεσε. Στο τελευταίο έχει κληθεί ασθενοφόρο και οχήματα της πυροσβεστικής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την όποια κατάσταση προκύψει κατά τον έλεγχο των ειδικών μονάδων.

Απειλές για βόμβες υπήρξαν και στο κέντρο της Κοπεγχάγης, ωστόσο η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν τις λαμβάνει σοβαρά υπόψιν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της δανέζικης αστυνομίας, έχουν ταχυδρομηθεί πολλές επιστολές για βόμβα σε διάφορα σημεία, από τον ίδιο αποστολέα, για τον οποίο άφησε να εννοηθεί ότι έχει εντοπιστεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπάρχει ειδοποίηση για βόμβα και στο αεροδρόμιο της Γιουτλάνδης, η αστυνομία ωστόσο επέλεξε να διεξάγει έλεγχο, δίχως να προχωρήσει στην εκκένωση των εγκαταστάσεων.