Ο μακελάρης του Ελ Πάσο σταμάτησε στο πολυκατάστημα επειδή πεινούσε και μετά σκόρπισε τον όλεθρο

06/08/19 • 09:55 | UPD 06/08/19 • 10:16

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο δράστης ξεκίνησε με σκοπό να δολοφονήσει, αλλά σταμάτησε στα Wallmart στο Ελ Πάσο τυχαία μάλλον, καθώς μετά από δέκα ώρες οδήγησης, ήθελε να φάει κάτι

Λεπτομέρειες για τις κινήσεις του δράστη που προκάλεσε το μακελειό στο Ελ Πάσο του Τέξας, με 22 νεκρούς, έδωσε η αστυνομία.

Ο Πάτρικ Κρούσιους, που σκόρπισε τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπως φαίνεται επέλεξε τυχαία τον συγκεκριμένο χώρο. Αυτό που προκύπτει από τις ανακρίσεις της αστυνομίας, είναι πως ο 21χρονος μακελάρης αποφάσισε να σταματήσει εκεί, μετά από δέκα ώρες οδήγησης, επειδή… πεινούσε!

Ο Κρούσιους ξεκίνησε την οδήγηση από το Ντάλας όπου έμενε μαζί με τον παππού του και την γιαγιά του, καθώς τον φρόντιζαν επειδή ήταν άνεργος. Ο δράστης ξεκίνησε με σκοπό να δολοφονήσει, αλλά σταμάτησε στα Wallmart στο Ελ Πάσο τυχαία μάλλον, καθώς μετά από δέκα ώρες οδήγησης, ήθελε να φάει κάτι. Γι’ αυτό φαίνεται πως σταμάτησε εκεί και στη συνέχεια πήρε το όπλο του και δολοφόνησε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Ο δολοφόνος είχε χαθεί στη περιοχή

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ελ Πάσο, Γκρεγκ Άλεν, είπε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι αρχικά ο Κρούσιους είχε χαθεί στην περιοχή και έψαχνε να φάει. Έτσι σταμάτησε στο εμπορικό κατάστημα και άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, ο 21χρονος είχε κανονικά άδεια οπλοφορίας, καθώς το όπλο αποδείχθηκε πως ήταν νόμιμα αγορασμένο.

Ο νεαρός δράστης είχε δείξει με ένα μανιφέστο του, πως απεχθάνεται τους ισπανόφωνους και θεωρεί πως είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν δουλειές για τους γηγενείς Αμερικανούς. Και ο ίδιος ήταν άνεργος τους τελευταίους πέντε μήνες και γι’ αυτό ζούσε με τον παππού του και την γιαγιά του. Γι’ αυτό και το δικαστήριο θα ορίσει έναν δικηγόρο που θα τον υπερασπιστεί, καθώς αντιμετωπίζει την επιβολή θανατικής ποινής.

Ένα θύμα δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από το μακελειό

Την ίδια ώρα, η αναγνώριση των θυμάτων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Μόνο μία σορό δεν έχουν καταφέρει ως τώρα να εντοπίσουν την ταυτότητά της οι αστυνομικοί. Τα θύματα είναι ένας Γερμανός, 13 Αμερικανοί και 7 Μεξικανοί, με το τελευταίο θύμα να μένει να μαθευτεί η ταυτότητά του.

Copy link
Powered by Social Snap