Πρώην υπουργός ΕΕ της Τουρκίας: Να λύσουμε το Κυπριακό ή ας πάμε σε δύο κράτη

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Πρώην υπουργός ΕΕ της Τουρκίας: Να λύσουμε το Κυπριακό ή ας πάμε σε δύο κράτη

Ο πρώην υπουργός ΕΕ της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT World μίλησε σχετικά με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Κυπριακὀ. Μάλιστα, πρότεινε και την ακραία λύση για δυο κράτη στο νησί!

«Υποθέτω ότι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει πρόβλημα μνήμης και βρίσκεται σε σύγκρουση με τους Ελληνοκύπριους που ψήφισαν κατά του σχεδίου Ανάν και ως εκ τούτου ζήτησαν από τα τουρκικά στρατεύματα να παραμείνουν στο νησί», δήλωσε ο Μπαγίς.

«Δεν θα παρέμενε στρατός στο νησί. Όχι μόνο τα τουρκικά αλλά και τα ελληνικά και τα βρετανικά στρατεύματα θα είχαν φύγε μέχρι τώρα εάν το σχέδιο Ανάν δεν είχε απορριφθεί από μια τεράστια μερίδα Ελληνοκυπρίων», συμπλήρωσε.

«Ο ήλιος λάμπει σε δύο λειτουργικές δημοκρατίες σε αυτό το πανέμορφο νησί κάθε πρωί. Σε αυτό το στάδιο, οι εγγυητές και η διεθνής τάξη μπορούν είτε να ενώσουν αυτές τις δύο δημοκρατίες που λειτουργούν με επιτυχία κάτω από μία ομπρέλα είτε να δημιουργήσουν μια λύση δύο κρατών στο νησί ακόμη και πριν από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη», δήλωσε ο Μπαγίς!

Turkey-Greece Relations: Interview with Egemen Bagis

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version