Η αστυνομία με χρήση δακρυγόνων προσπαθεί να διαλύσει τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ

21/07/19 • 17:53 | UPD 21/07/19 • 17:53

Newsroom eleftherostypos.gr

Η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ προχώρησε αργά σήμερα στην χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να διαλύσει τους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους διαδηλωτές, λίγες ώρες μετά την διεξαγωγή μιας ειρηνικής πορείας κατά ενός νομοσχεδίου που προέβλεπε την έκδοση πολιτών από το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα για να δικαστούν.

Η εφαρμογή του νομοσχεδίου έχει ανασταλεί, ενώ το ίδιο νομοσχέδιο θεωρήθηκε ως μια προσπάθεια διάβρωσης των ελευθεριών των πολιτών του Χονγκ Κονγκ.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν σήμερα, παρά την υπερβολική ζέστη στο Χονγκ Κονγκ, καθώς οι αντί-κυβερνητικές διαδηλώσεις δεν δείχνουν κάποιο σημάδι κάμψης, με τον θυμό για το νομοσχέδιο της έκδοσης κατοίκων στην Κίνα προκειμένου να δικαστούν, να εξοργίζει τους διαδηλωτές.

Εκατομμύρια διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους κατά το τελευταίο δίμηνο σε μία επίδειξη δύναμης άνευ προηγούμενου, κατά της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ.

Πρόκειται για την χειρότερη κοινωνική αναταραχή που πλήττει την πρώην βρετανική αποικία από την επιστροφή της σε κινεζική διοίκηση, πριν από 22 χρόνια.

Copy link
Powered by Social Snap