Απίστευτο: Ο σεισμός στην Καλιφόρνια άφησε ρωγμή ορατή από το διάστημα [εικόνες & βίντεο]

09/07/19 • 11:49 | UPD 09/07/19 • 11:49

Newsroom eleftherostypos.gr

Τα μοτίβα της διάβρωσης στην άμμο της ερήμου δείχνουν ότι όταν άνοιξε η Γη στην Καλιφόρνια κατάπιε κάποια από τη ποσότητα αυτού του νερού

Δέος προκαλούν οι εικόνες της τεράστιας ρωγμής που άνοιξε στο έδαφος στης νότια Καλιφόρνια, στην έρημο Μοχάβε κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού των 7,1 ρίχτερ -μιας ρωγμής τόσο μεγάλης που είναι ορατή από το διάστημα!

Όταν χτύπησε για δεύτερη φορά σε διάστημα 48 ωρών την περασμένη εβδομάδα ο Εγκέλαδος στην Καλιφόρνια οι κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν να καλυφθούν. Η έκταση των καταστροφών που προκλήθηκαν δεν ήταν ξεκάθαρη τις πρώτες ώρες, αλλά από τις εικόνες που έδωσε η εταιρεία Planet Labs, Inc. στο CNN είναι σαφές ότι έχει αλλάξει το τοπίο στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, περίπου δεκαεπτά χλμ. βορειοανατολικά του Ρίτζκρεστ.

Η τεράστια ρωγμή εκτείνεται σε κάποια απόσταση από μια περιοχή που προφανώς είχε κάποτε νερό. Τα μοτίβα της διάβρωσης στην άμμο της ερήμου δείχνουν ότι όταν άνοιξε η Γη στην Καλιφόρνια κατάπιε κάποια από τη ποσότητα αυτού του νερού.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες δεν είναι το μοναδικό τεκμήριο της αλλαγής του τοπίου από τον σεισμό στην περιοχή αυτή της Καλιφόρνια. Ένας κοντινός αυτοκινητόδρομος έχει κλείσει καθώς οι σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν ρωγμές σε τμήματά του, όπως φαίνεται κι από το βίντεο που τράβηξε drone.

Copy link
Powered by Social Snap