Αθήνα Καιρός

Εδέσματα-δηλητήριο στο πάρτι της 90χρονης Ιμέλντα Μάρκος [εικόνες & βίντεο]

3 λεπτά
Εδέσματα-δηλητήριο στο πάρτι της 90χρονης Ιμέλντα Μάρκος [εικόνες & βίντεο]

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο πάρτι για τα 90ά γενέθλια της πρώην Πρώτης Κυρίας των Φιλιππίνων Ιμέλντα Μάρκος και χήρας του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων Φερδινάντο Μάρκος.

Περισσότεροι από 130 καλεσμένοι πιθανότατα από τροφική δηλητηρίαση διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων την Μανίλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιατρεία στην περιοχή Πάσιγκ της Μανίλα πλημμύρισαν με ασθενείς οι οποίοι υπέφεραν από εμετούς και διάρροιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό των Φιλιππίνων και τοπικό αξιωματούχο , τουλάχιστον 137 άνθρωποι, χρειάστηκε να νοσηλευτούν κατά τη διάρκεια των γενεθλίων.

Η κόρη της και γερουσιαστής Ιμέε Μάρκος προχώρησε στην εξής τοποθέτηση «Το φαγητό ίσως να είχε χαλάσει, όμως παραμένουμε ακλόνητοι», τόνισε σε όσους καλεσμένους είχαν παρέμειναν στο χώρο του πάρτι, σύμφωνα με τα σχόλια που αναρτήθηκαν κάτω από τη ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης στο Facebook.

«Ας φροντίσουμε απλώς όσους είναι στο νοσοκομείο και να αναμένετε ότι θα τους επισκεφθούμε όλους», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι η Μάρκος, είναι καλά στην υγεία της και δεν αρρώστησε σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό DWIZ.

Μάλιστα υπάρχει πλάνο στο οποίο απεικονίζονται οι καλεσμένοι οι οποίοι είχαν σχηματίσει ουρά προκειμένου να χαιρετήσουν την Ιμέλντα.

Ποια είναι η Ιμέλντα Μάρκος

Καλεσμένοι έπαθαν δηλητηρίαση στα γενέθλια της Ιμέλντα Μάρκος

Για την ιστορία η Μάρκος έχει γίνει γνωστή ως συλλέκτης παπουτσιών, κοσμημάτων και έργων τέχνης. Η οικογένειά της έχει διατηρήσει την ισχύ, παρόλο που εξακολουθεί να διχάζει την πολιτική ζωή της χώρας. Η Ιμέλντα διατηρεί προσωπικές και στενές σχέσεις με τον πρόεδρο Ροντρίγο Ντουτέρτε.

Για την Μάρκος υπάρχουν κατηγορίες εις βάρος της εδώ και χρόνια για μια σειρά υποθέσεων απάτης, οι οποίες την ακολουθούν από την περίοδο της ανατροπής του συζύγου της το 1986.

Μόλις την περσινή χρονιά είχε καταδικαστεί σε συνολικά 11 χρόνια κάθειρξη για υπόθεση διαφθοράς η οποία χρονολογείται από το 1970 όταν εκτελούσε χρέη κυβερνήτη της Μανίλας και είχε πραγματοποιήσει παράνομες τραπεζικές μεταφορές χρημάτων αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε ελβετικά ιδρύματα. Η ίδια ωστόσο όμως έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες και είναι ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της έφεσης την οποία έχει υποβάλει η ίδια.

https://twitter.com/cnnphilippines/status/1146313906656120833?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1146313906656120833&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F905067%2Ffilippines-efialtis-sti-giorti-genethlion-tis-imelda-markos-pano-apo-130-kalesmenoi-epathan-dilitiriasi%2F

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]