Αναφορές ότι βρέθηκε αέριο Σαρίν στα γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια

01/07/19 • 23:07 | UPD 01/07/19 • 23:50

Newsroom eleftherostypos.gr

Δύο άνθρωποι πιθανόν να εκτέθηκαν σε αέριο σαρίν σε μια εγκατάσταση υπηρεσιών αλληλογραφίας της εταρείας Facebook στο Μένλο Παρκ στην Καλιφόρνια, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Υπάρχουν δύο πιθανές περιπτώσεις ανθρώπων που εκτέθηκαν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζουν σημάδια ή συμπτώματα», τόνισε ο Τζον Τζόνσον.

Το κτίριο εκκενώθηκε, πρόσθεσε. Σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) σε έλεγχο ρουτίνας ένα εισερχόμενο πακέτο ανιχνεύστηκε θετικό στην ουσία του του νευροπαραλυτικού παράγοντα σαρίν, σύμφωνα με το Associated Press.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Αντονι Χάρισον, εκπροσώπου του Facebook «σήμερα το πρωί ένα πακέτο που εφθασε σε μία από τις αίθουσες υποδοχής αλληλογραφίας χαρακτηρίσθηκε ύποπτο. Εκκενώσαμε τέσσερα κτίρια σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, που έως τώρα δεν έχουν αναγνωρίσει την ουσία που βρέθηκε. Τρία από τα κτίρια που εκκενώθηκαν είναι ασφαλή για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι. Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η πρώτη προτεραιότητα και θα παράσχουμε επιπλέον πληροφορίες όταν θα είναι διαθέσιμες».

Σύμφωνα με αναφορές ορισμένων μέσων ενημέρωσης δύο εργαζόμενοι έχουν εκτεθεί στην ουσία που εντοπίσθηκε στο ύποπτο πακέτο. Τις αναφορές διαψεύδουν τα ρεπορτάζ άλλων μέσων και έτσι έως αυτή την ώρα η πραγματική εικόνα παραμένει ασαφής.

Copy link
Powered by Social Snap