Θρίλερ στα Κατεχόμενα: Συνετρίβη άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο [εικόνες & βίντεο]

eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Θρίλερ στα Κατεχόμενα: Συνετρίβη άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο [εικόνες & βίντεο]

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τα ξημερώματα τα κατεχόμενα και την ελεύθερη Κύπρο. Οι αρχές στα κατεχόμενα μιλούν για πύραυλο, drone ακόμη και... άγνωστο αντικείμενο!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τουρκοκύπριος αξιωματούχος ανέφερε πως ήταν ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή πύραυλος, ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Αξιωματούχοι εξετάζουν τα συντρίμμια στον τόπο της συντριβής, στην περιοχή Πενταδάχτυλος (σ.σ. Τασκένδη την αποκαλούν οι Τουρκοκύπριοι). Σύμφωνα με τον Κουντρέτ Εζερσάι, τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών στα Κατεχόμενα, δεν είναι σαφές σε τι οφείλεται η συντριβή.

Στη περιοχή βρέθηκε ο Τουρκοκυπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη φαίνεται να προήλθε από τη πτώση είτε στρατιωτικού αντικειμένου είτε μη επανδρωμένου αεροσκάφους ή πύραυλου. Ο κ. Ακιντζί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το αντικείμενο να είναι ρωσικής προέλευσης.

Οι κατοχικές αρχές προχώρησαν σε μερική εκκένωση σπιτιών στο κατεχόμενο Δίκωμο, εξαιτίας της εκκωφαντικής έκρηξης. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

getfvid 66195909 458135704750514 1293699246429239537 n

Σύμφωνα με τον Κουντρέτ Εζερσάι, τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών των κατεχομένων, δεν είναι σαφές σε τι οφείλεται η συντριβή.

«Τα πρώτα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά, ή κάποιο εκρηκτικό (σ.σ. πύραυλος). Οι ετικέτες και άλλα στοιχεία στα συντρίμμια θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε τι ακριβώς συνέβη σύντομα», ανέφερε ο Εζερσάι.

«Κατά πληροφορίες που έλαβα από στρατιωτικούς μας, αιτία του ατυχήματος δεν ήταν η πτώση «ελικοπτέρου» ή άλλου αεροσκάφους της «ΤΔΒΚ»», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τουρκοκυπρίων, το αντικείμενο μπορεί να έχει σχέση με τον πόλεμο στη Συρία, κάτι στο οποίο προσανατολίζεται ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακινζί.

«Είναι προφανές πως δεν πρόκειται για κάτι που προέρχεται από το δικό μας έδαφος. Είναι μάλλον κάτι που συνδέεται με τον πόλεμο στην περιοχή (σ.σ.: Συρία) και κατέπεσε στο έδαφός μας», σχολίασε.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version