Νέο σόου Ερντογάν: Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι θέμα της Κύπρου

20/05/19 • 09:54 | UPD 20/05/19 • 10:04

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να κάνουν «νάζια» για τα F-35, όμως τελικά, όπως είπε, θα υποχωρήσουν.

«Ακόμη κι αν κάποιοι νομίζουν ότι η υπόθεση της ανατολικής Μεσογείου είναι θέμα των Κυπρίων εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», τη στιγμή που το θερμόμετρο ανεβαίνει στην κυπριακή ΑΟΖ, υποστήριξε ανοικτά ότι ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου δεν είναι θέμα της Κύπρου.

«Ακόμη κι αν κάποιοι νομίζουν ότι το Συριακό είναι ζήτημα των Συρίων, το Ιρακινό των Ιρακινών, το ζήτημα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης των Βοσνίων ή ακόμη κι αν νομίζουν ότι το ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου είναι των Κυπρίων ή το ζήτημα της βόρειας Αφρικής των Λίβυων ή της Τυνησίας των Αλγερινών, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι» είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σε εκδηλώσεις για την ημέρα της εθνικής εορτής της Τουρκίας παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της χώρας, δηλώνοντας πως «δεν υπάρχει καμία γενοκτονία» από πλευράς Τουρκίας. Ο Ερντογάν συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Τουρκίας στη Σαμψούντα, από όπου δήλωσε:

«Στις περιοχές που κυριάρχησαν οι πρόγονοι μας, ως αναμνήσεις έμειναν η αγάπη, ο σεβασμός, η κατανόηση και η δικαιοσύνη. Δόξα Τω Θεώ, στο μητρώο αυτού του λαού, δεν υπάρχει καμία αποικιοκρατία, καμία γενοκτονία, καμία τυραννία καμία άλλη ενέργεια μου να μας ντροπιάζει».

Ερντογάν: Η Τουρκία θα πάρει και τους S-400 και τα αμερικανικά F-35

Στο μεταξύ, το βράδυ της Κυριακής, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα της προμήθειας των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι «εμείς το θέμα των S-400 το τελειώσαμε. Δηλαδή δεν τίθεται λόγος να υποχωρήσουμε στο θέμα των S400. Αυτή η υπόθεση τελείωσε».

Ο Ερντογάν προσέθεσε ότι «η συμφωνία μας ήταν να παραδοθούν οι S-400 από τον Ιούλιο και μετά. Ισως αυτό να το κάνουν νωρίτερα και να τους παραλάβουμε νωρίτερα».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να κάνουν «νάζια» για τα F-35, όμως τελικά, όπως είπε, θα υποχωρήσουν.

Copy link
Powered by Social Snap